El sector de l'esport demana de nou a València poder obrir

Argumenten que en les seues instal·lacions "només es produeix el 0,3% dels contagis".

Protesta del sector de l'esport a la plaça de l'Ajuntament de València
Protesta del sector de l'esport a la plaça de l'Ajuntament de València / À Punt

El sector de l'esport de la Comunitat Valenciana ha protestat aquest divendres a la plaça de l'Ajuntament de València amb una exhibició de ioga i altres disciplines per a exigir la reobertura immediata de tots els centres a partir de la setmana vinent, atés que "només s'hi produeix el 0,3% dels contagis", mentre que el 30% de les empreses podrien estar abocades al tancament.

"Som la solució, l'esport podria actuar com a immunoprotector enfront del virus", ha proclamat la tricampiona del món d'aeròbic, la valenciana Carmen Valderas, en el manifest de la concentració, després d'un minut de silenci per tots els centres que s'han vist obligats a tancar definitivament i els professionals sense treball.

Després de 68 dies sense poder obrir, l'esport valencià ha eixit al carrer amb lemes com "Som salut", "Ens maltracteu pel nostre bé" o "Més ioga i menys Prozac", al costat d'estoretes, pesos, gongs i altres exemples del món del fitness o del karate.

El principal objectiu del sector és que la Generalitat els deixe obrir des del dilluns 8 de març sense esperar a la pròxima taula interdepartamental Covid, que avaluarà el dijous les restriccions, davant l'evolució positiva de la Comunitat amb una taxa d'incidència inferior a cent casos per cada 100.000 habitants.

Al seu judici, és incomprensible que els centres esportius valencians siguen els únics que segueixen tancats a Espanya, cosa que consideren "un atropellament a la salut" quan és més necessària que mai. Però, adverteixen que més greu serà la bretxa que deixarà en la societat per la falta d'exercici durant aquests mesos, agreujant l'obesitat infantil, i que fer esport sense supervisió té més risc.

Una altra de les seues reivindicacions és que l'esport disminueix la probabilitat de patir infeccions respiratòries, cosa que, "sense dubte", podria ajudar a previndre patologies com la Covid. També que els centres són espais segurs i estan adaptats des del principi a les mesures dictades per la Conselleria de Sanitat, amb "mecanismes directes per a tallar la cadena de contagis".

Per tot això, el sector reclama que els seus serveis siguen considerats com a essencials, que les restriccions es basen en "evidències reals", que no se'ls discrimine enfront d'altres activitats econòmiques, que qualsevol instal·lació que oferisca exercicis de manera responsable es considere com a centre preventiu i que el Govern d'Espanya i el Consell garantisquen que qualsevol usuari puga accedir a les seues instal·lacions per a mantindre la seua salut.

A la Comunitat Valenciana, el sector engloba a 2.814 empreses de serveis esportius amb 665 clubs, 610 gimnasos, 489 instal·lacions esportives i 1.049 entitats d'altres d'activitats.

També et pot interessar

stats