• El sindicat Acaip denúncia l'agressió a tres funcionaris a la presó d'Albocàsser

  Notícies Societat | l’ Alt Maestrat | 16/04/2019 15:25
  À Punt NTC
  Centre Penitenciari Castelló II d'Albocàsser, a l'Alt Maestrat, en una imatge d'arxiu

  Centre Penitenciari Castelló II d'Albocàsser, a l'Alt Maestrat, en una imatge d'arxiu / Acaip

  El sindicat Acaip ha denunciat l'agressió que han patit tres funcionaris al Centre Penitenciari Castelló II d'Albocàsser, a l'Alt Maestrat, per part d'un intern del mòdul d'aïllament quan han tractat d'impedir que s'autolesionara.

  Els tres funcionaris han sigut derivats a un hospital de les comarques del nord amb diversos tipus de lesions i colps. El sindicat ha alertat de nou de la "falta de mitjans" i les "penoses condicions laborals" d'aquesta presó.

  Els fets han ocorregut quan al mòdul d'aïllament, que allotja els reus més perillosos i conflictius, un dels interns ha començat a amenaçar greument els funcionaris. L'home ha començat a trencar objectes dins de la seua cel·la i ha arribat fins i tot a autolesionar-se colpejant-se fortament el cap contra les parets.

  Per a protegir-se, els funcionaris han intentat aïllar l'intern, i ell "ha descarregat la seua ira" contra els funcionaris als quals els ha pegat patades, cabotades i mossos per a evitar ser reduït i aïllat. També els ha amenaçat de mort. Amb tot, han pogut reduir-ho i aïllar-lo.

  Acaip ha denunciat que resulta "cridaner" que al centre d'Albocàsser, que és "una de les presons amb un perfil d'interns més perillosos i amb un nombre d'incidents registrats molt elevat", un funcionari cobre aproximadament 350 euros menys que altres homòlegs dins de la mateixa administració. Per aquest motiu, Acaip demana una reclassificació dels centres penitenciaris.