• Els 65.000 sinistres de la DANA costen 445 milions al Consorci de Compensació d'Assegurances

  Notícies Societat | 08/11/2019 15:35
  À Punt NTC
  Ponents del Simposi sobre Canvi Climàtic, a la seu de la Universitat de Navarra a Madrid

  Ponents del Simposi sobre Canvi Climàtic, a la seu de la Universitat de Navarra a Madrid / Europa Press

  El Consorci de Compensació d'Assegurances estima en 445 milions d'euros les pèrdues ocasionades pels 65.000 sinistres provocats per la DANA durant la segona setmana de setembre, especialment a les províncies d'Alacant i Múrcia.

  Així ho ha manifestat el subdirector d'Estudis i Relacions Internacionals de l'organisme, Francisco Espejo Gil, en el curs del Simposi sobre Canvi Climàtic organitzat per l'Observatori de Catàstrofes de la Fundació AON Espanya, a la seu de la Universitat de Navarra a Madrid.

  La gota freda ha sigut el segon sinistre més car per al sector assegurador en la història recent d'Espanya, després de les inundacions del País Basc de 1983, segons ha informat la Fundació AON Espanya.

  219.000 milions d'euros de dòlars de pèrdues al món

  A escala mundial, les pèrdues assegurades per catàstrofes entre 2017 i 2018 van ser de 219.000 milions de dòlars, solament el 30 per cent dels danys causats per desastres naturals. “Ha sigut el pitjor bienni de la història per al sector assegurador”, ha afirmat el conseller delegat de Swiss Re a Espanya i Portugal, Santiago Aréchaga.