• Intervenen més de 300 quilos de peix il·legal a la Marina Baixa

  Notícies Societat | la Marina Baixa | 19/09/2020 11:50
  À Punt NTC

  Peix intervingut / Guàrdia Civil

  Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil d'Alacant han intervingut un total de 330 quilograms de peix procedents de pesca il·legal als ports pesquers d'Altea i la Vila Joiosa aquesta setmana.

  Els fets van tenir lloc aquest dimarts quan, en el marc del Pla Anual de Control Integral d'Activitats Pesqueres (Paciap), els agents van confiscar 180 quilograms de llucet immadur a Altea, quan estaven a punt de ser venuts.

  Segons ha explicat la Guàrdia Civil, es tractava d'exemplars especialment petits, cosa que suposa un perill "molt significatiu" per a l'espècie. A més, com que no havia sigut comercialitzat a través de la llotja, no tenia traçabilitat ni havia passat els corresponents controls sanitaris.

  Tant la captura com la comercialització d'exemplars immadurs està prohibida. La pesca il·legal d'aquest espècimen, segons ha indicat l'institut armat, "respon a l'alta demanda que existeix entre els clients del sector hoteler".

  La Benemèrita també ha intervingut tres tonyines vermelles que pesaven 150 quilograms a la Vila Joiosa. La mercaderia va ser localitzada pels agents en una actuació a la nit mentre els pescadors, que no tenien cap mena de llicència per a la seua pesca, tractaven de vendre-la a un majorista.

  La tonyina vermella és una espècie protegida internacionalment de la qual només es pot pescar un nombre limitat d'exemplars a l'any i sempre que es tinga l'autorització per fer-ho. Tant la captura sense autorització i sense contingent de la tonyina vermella com la comercialització de peix immadur, són infraccions greus castigades amb sancions de fins a 60.000 euros.

  Els presumptes autors han sigut denunciats davant la Delegació de Pesca Marítima de la subdelegació del govern a Alacant, i el peix confiscat, lliurat a centres benèfics per al seu consum, després de passar els controls sanitaris pertinents