• La Comunitat Valenciana, la segona d'Espanya en dissolucions matrimonials

  Notícies Societat | 09/10/2019 15:01
  À Punt NTC

  La Comunitat Valenciana ha sigut en el segon trimestre del 2019 la segona autonomia, només superada per les illes Balears, amb la taxa més elevada de dissolució matrimonial, 7 per cada 10.000 habitants, segons les dades recollides pel Servei d'Estadística del Consell General del Poder Judicial.

  A nivell nacional, el nombre de demandes de dissolucions matrimonials, separacions i divorcis s'ha reduït un 6,7% en el segon trimestre del 2019 respecte del mateix període de l'any anterior, fet que trenca el lleuger augment de l'1,2% que s'havia registrat durant els tres primers mesos de l'any.

  Segons les dades, la major taxa de demandes de dissolució matrimonial per cada 10.000 habitants es va registrar a les illes Balears, i després a la Comunitat Valenciana, les Canàries, La Rioja, Andalusia, Catalunya i Múrcia. En canvi, les xifres més baixes s'han donat a Castella i Lleó, el País Basc, Castella-la Manxa i Extremadura.

  Respecte de les separacions, es van presentar 832 demandes consensuades, un 15,4% menys que de gener a juny de l'any passat. Una tendència també a la baixa pel que fa als divorcis; les demandes consensuades es van reduir un 3,9%, i les no consensuades, un 9,3%.