• La Guàrdia Civil intercepta un veler amb una tona de cocaïna a l'oest de l'illa de La Palma

  Notícies Societat | 12/09/2020 12:44
  À Punt NTC

  En diverses estances del veler es van trobar 980 paquets de cocaïna

  La Guàrdia Civil ha interceptat en aigües internacionals, a unes 88 milles a l'oest de l'illa de La Palma (Canàries), un veler carregat amb una tona de cocaïna, i ha detingut els tres tripulants, de nacionalitat croata, tots amb antecedents vinculats al tràfic de drogues i d'armes.

  La recerca, dirigida per l'Audiència Nacional, va començar al febrer i s'ha centrat en una "nova ruta africana" que ha portat la Guàrdia Civil a constatar que cada vegada està "més consolidada" la presència a Espanya de membres de bandes criminals d'Europa de l'Est encarregats de fer aquests viatges transoceànics.

  Sota la direcció de l'Audiència Nacional, la recerca ha permés practicar en paral·lel diversos registres a Croàcia, després que els agents del Grup Central Antidrogues de la Unitat Central Operativa seguiren el fil de diferents informacions sobre l'embarcació Majic, de pavelló croat, que a criteri dels agents la vincularien directament amb el tràfic internacional de substàncies estupefaents a gran escala.

  L'abordatge del Majic es va dur a terme la matinada de dimecres. En diverses estances del veler es van trobar 980 paquets de cocaïna. Per a aquesta operació va ser fonamental la col·laboració de les autoritats de Croàcia, que va permetre determinar que l'embarcació havia salpar a finals de febrer des de Dubrovnik en direcció a Montenegro.