Llengües maternes com el valencià, elements transmissors del patrimoni

La Comunitat Valenciana acull diverses activitats coincidint amb el Dia Internacional de la Llengua Materna.

Llengües maternes com el valencià, elements transmissors del patrimoni
Llengües maternes com el valencià, elements transmissors del patrimoni

La llengua local, transmesa de pares a fills, com a vehicle per a promoure el diàleg pacífic i contribuir a la preservació del patrimoni local, és un dels valors que vol destacar la Unesco enguany, coincidint amb la celebració aquest divendres del Dia Internacional de la Llengua Materna. 

Des de la Unesco han vinculat enguany les llengües maternes amb la sostenibilitat ambiental. En aquest sentit, aquest organisme ha situat aquestes llengües, com és el valencià, com a element “de creació de societats sostenibles”. A més, estima que “la preservació de les diferències entre les diferents cultures i llengües afavoreix la tolerància i el respecte dels altres”.

Al nostre territori es repetiran les activitats per a posar en valor la llengua. Una d’elles serà el vídeo que llançarà l’Ajuntament de València, sota el lema "Conrear, estimar i difondre" la llengua materna. L’audiovisual, que es farà públic aquest divendres, insisteix en la capacitat d'aprendre noves llengües, atés que demostren "la riquesa de societats com la valenciana”. En aquest sentit, des del consistori han afegit que “una llengua pròpia, el valencià, ens fa singulars i posa en valor la nostra identitat, i una llengua que recorre diversos continents, com el castellà".

D’altra banda, demà dissabte, i també amb motiu del Dia Internacional del la Llengua Materna, Escola Valenciana atorgarà els guardons que concedeix a persones o entitats que han treballat per la nostra llengua. Els premiats enguany seran el projecte Com sona l'ESO', Maria Conca i el Misteri d'Elx. Els guardons es lliuraran en esta ciutat del Baix Vinalopó.

També et pot interessar

stats