L’Open Arms rebutja el port d’Algesires que havia oferit Pedro Sánchez

Creuen que està massa lluny, i la situació a bord, amb 107 persones migrants, ja és “insostenible”.

Fa tres dies que l'Open Arms espera davant de la costa de Lampedusa el permís per a entrar a port
Fa tres dies que l'Open Arms espera davant de la costa de Lampedusa el permís per a entrar a port / Francisco Gentico (Efe)

L’Open Arms, fondejat davant les costes de Lampedusa amb 107 migrants a bord, ha rebutjat l’oferta del govern espanyol per a dirigir-se al port d’Algesires. Creuen que està massa lluny, i la situació a bord ja és “insostenible”. Així s’ha manifestat el fundador de l’ONG, Òscar Camps, en Twitter. “Després de 26 dies de missió, 17 d’espera amb 134 persones a bord, una resolució judicial a favor i 6 països disposats acollir, vol que naveguem 950 milles, uns 5 dies més, a Algesires, el port més llunyà del Mediterrani, amb una situació insostenible a bord?”.

Camps mateix havia difós per Twitter, minuts abans, un vídeo amb algunes de les persones rescatades llançant-se a la mar per a tractar d’arribar nadant a Lampedusa. Al vídeo es veu socorristes impedint-ho. 

Oferta del govern espanyol

El govern espanyol havia oferit el port d’Algesires perquè desembarque l’Open Arms per l’estat d’emergència que es viu a l’interior de barco, segons el comunicat del govern espanyol. A la coberta de l’Open Arms domen 107 migrants. Fa tres dies que esperen davant de la costa de Lampedusa el permís per a entrar a port. En el seu compte de twitter, el fundador de l’ONG, Òscar Camps, ha denunciat que, mentre al seu vaixell la situació es fa insostenible, dissabte a la nit va entrava a Lampedusa una pastera amb 50 migrants escoltats per la guàrdia italiana i amb coneixement de Salvini.

Els 27 menors no acompanyats de l’Open Arms que Itàlia va autoritzar a desembarcar han passat una revisió mèdica. Segons el ministre de l’Interior italià, huit d’ells ja han superat la majoria d’edat.  

Tensió entre Salvini i l’Open Arms

L'Open Arms es troba, en realitat, enmig d'una batalla política, i també electoral, entaulada a Roma. El cas està servint per a evidenciar encara més la peculiaritat política italiana: el primer ministre Conte no pot destituir un ministre, tan sols ho pot fer el president de la república. Altres ministres, els de l'altre partit de la coalició, el Moviment Cinc Estreles, no estan amb Salvini i volen el desembarcament. 

Salvini, mentrestant, continua la seua precampanya, que es dirimirà els pròxims dies: vol eleccions anticipades i no ser el ministre de l'Interior, sinó el primer ministre italià. 

També et pot interessar

stats