• Primer condemnat a presó permanent revisable a la Comunitat Valenciana per degollar la seua filla

  Notícies Societat | la Ribera Alta | 29/10/2019 12:10
  À Punt NTC
  Laurentiu Mihai durant el judici, en una imatge d'arxiu

  Laurentiu Mihai durant el judici, en una imatge d'arxiu

  L'acusat de degollar a la seua filla de dos anys a Alzira en novembre de 2017 és el primer condemnat a presó permanent revisable a la Comunitat Valenciana. Així ho ha decidit un jurat popular, que amb un veredicte unànime ha considerat provat que Laurentiu Mihai és culpable d'assassinar amb un ganivet de cuina la seua filla de dos anys mentre dormia.

  El tribunal popular considera que ho va fer "amb plena voluntat i amb la finalitat de causar un dany psíquic irreparable a la seua dona", mare de la menor, després de comunicar-li la intenció de divorciar-se.

  La sentència destaca el mòbil masclista de l'assassinat, que va cometre de manera premeditada, en el moment que la mare havia eixit de casa per a anar a denunciar-lo a la comissaria. Descarta, per tant, que el condemnat patira un brot psicòtic i no fóra conscient dels seus actes en el moment de cometre els fets.

  A més del delicte d'assassinat, el jurat popular també aprecia el delicte de lesions psíquiques a la mare, que a conseqüència del crim "pateix un trastorn d'estrés posttraumàtic i síndrome de duel, que requereix tractament psiquiàtric i psicològic".