• Rescaten una menor de 16 anys a França d'un matrimoni forçós amb un xic que havia conegut per internet

  Notícies Societat | la Marina Baixa | 19/09/2019 16:05
  À Punt NTC

  La Policia Nacional, en col·laboració amb la francesa, ha rescatat a França una xica madrilenya de 16 anys que estava retinguda per un jove, al qual havia conegut a través de les xarxes socials i que pretenia casar-se amb ella per la força.

  A l'agost els joves van mantindre una cita en persona a Espanya i després de passar una nit a Benidorm, a la Marina, el xic va pressionar-la per a dur-la al país veí, segons explica la Direcció General de la Policia. 

  Des d'allà, la família de l'adolescent va contactar amb la mare de l'adolescent per a organitzar una boda segons els seus costums culturals.

  La dona va aconseguir veure's en privat amb la filla a França, que li va contar que hi estava contra la seua voluntat. A continuació, va presentar a la policia espanyola diverses captures de pantalla del Whatsapp de la filla, que evidenciaven l'oposició al matrimoni, i la geolocalització de les converses. A partir d'aquesta informació es va emetre una orde europea d'investigació a les autoritats franceses que van localitzar i rescatar en bon estat de salut la menor.