• Sanitat descarta el possible cas de coronavirus de Torrevella

  Últimes notícies | 28/01/2020 13:01
  À Punt NTC

  La Conselleria de Sanitat ha descartat el possible cas de coronavirus que estava sota estudi a Torrevella (Baix Segura) després de comprovar que la parella hospitalitzada que presentava símptomes compatibles no ha estat a la Xina. Així, ha desactivat el protocol per a la turista islandesa que ingressà dilluns en règim d'aïllament perquè en l'avaluació que ha fet aquest dimarts descarta "al cent per cent" que complisca els criteris epidemiològics per a ser un cas sospitós. 

  Fonts hospitalàries han precisat que la pacient no havia viatjat a la Xina, com es pensava inicialment, sinó a altres països asiàtics. Presentava símptomes coincidents amb la infecció pel virus, com ara febra i tos. Per això, s'activà immediatament el protocol d'aïllament. A partir d'ara, la tractaran per una malaltia respiratòria. El marit, tot i que no està malalt i no havia viatjat a la Xina, també estava aïllat per protocol. Els dos estaven de vacances al Pilar de la Foradada (Baix Segura). 

  El personal sanitari va prendre mostres de la dona amb símptomes i les va enviar a l'Institut de Salut Carlos III de Madrid, centre de referència a Espanya, per a aclarir si es tractava d'un positiu de coronavirus, però finalment aquesta possibilitat ja s'ha descartat. 

  El coronavirus ha causat al món la mort de 106 persones i n’ha infectat més de 4.000. S'ha originat a la ciutat de Wuhan, on hi ha a hores d'ara 22 ciutadans espanyols.