• Sant Antoni de Benaixeve consultarà al veïnat si manté els festejos taurins

  Notícies Societat | el Camp de Túria | 09/09/2019 17:32
  À Punt NTC
  En la consulta dels festejos taurins hauran de participar un mínim de 500 persones

  En la consulta dels festejos taurins hauran de participar un mínim de 500 persones / À Punt NTC

  Sant Antoni de Benaixeve (Camp de Túria) consultarà en les pròximes setmanes si manté o no les celebracions taurines, decisió que haurà de prendre un mínim de 500 veïns i veïnes per tal de ser vinculant. 

  “Per primera vegada, la ciutadania de Sant Antoni podrà decidir quin tipus de festes vol per al seu poble”, diu el text que publica l’Ajuntament en el web municipal. Aquesta votació anaven a fer-la entre aquest dilluns i el 30 de setembre però, després de la resposta favorable de la delegació del govern espanyol, la Federació Valenciana de Penyes Taurines s’hi va pronunciar en contra. Aquesta demanda ha obligat a sol·licitar un informe jurídic extern al despatx d’advocats de l'Ajuntament.  

  “Volem tindre clars els termes de la consulta i no cometre cap error que poguera invalidar-la”, ha explicat l’alcalde Enrique Santafosta, que espera rebre els informes d’ací a poc de temps i iniciar la consulta abans d’acabar el mes, que faran, previsiblement, només durant una jornada en cap de setmana.

  A la fi de la passada legislatura, el PSPV va tramitar una moció a instàncies d’Esquerra Unida, que no té representació en l'Ajuntament, la qual demanava adoptar un acord plenari perquè no se celebren festejos taurins al municipi. La moció la van aprovar el PSPV i l’Agrupació Independent Sant Antoni de Benaixeve (Aisab), amb l’abstenció de Compromís i el vot contrari del PP. Aisab va presentar una esmena perquè, en lloc d’acordar la supressió d’aquests actes, es preguntara a la ciutadania.