• Suspenen de sou i faena un professor per posar més de 200 zeros als estudiants

  Notícies Societat | l’ Alacantí | 04/12/2019 17:06
  À Punt NTC
  Campus de la Universitat d'Alacant, en una imatge d'arxiu

  Campus de la Universitat d'Alacant, en una imatge d'arxiu / UA

  Un professor del grau de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat d'Alacant (UA) ha sigut suspés de sou i de faena durant dos anys per un conjunt de fets que reflecteixen "mala praxi", entre altres posar més de 200 zeros als alumnes.

  El vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat de la UA, José Penadés, ha explicat que al docent se li va obrir un expedient al gener del 2019 que va conduir, l'agost passat, a la sanció disciplinària de suspensió per dos anys, coneguda ara.

  La resolució disciplinària del Rectorat no es refereix a un supòsit només, sinó a "un conjunt de fets" que han portat a concloure que hi ha hagut, a més de mala praxi, un desistiment de funcions considerada "falta molt greu", segons l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

  Entre les situacions que van iniciar l'obertura de l'expedient disciplinari i que fora apartat temporalment de l'assignatura, al gener passat, estaven les queixes dels alumnes perquè convocava exàmens de recuperació sense informar degudament els qui havien de realitzar-los. Tampoc no avisava de la matèria que entraven en els exàmens, feia pràctiques sense donar prou informació i no repetia el contingut de l'assignatura encara que se li demanara per part d'algun estudiant.

  Un dels detonants va ser que, al gener, va fixar un examen sobre matèria no explicada i també que va obligar a lliurar un treball que representava el 30 per cent de la nota. Els resultats van ser 223 zeros i catorze suspensos.