• VÍDEO | Tractorada a Requena contra els ‘‘preus de ruïna’’ del raïm per a vi i cava

  Notícies Societat | la Plana d’Utiel-Requena | 05/09/2019 18:45
  À Punt NTC

  El sector vitivinícola valencià està en peu de guerra davant les multinacionals del cava. Organitzacions agràries i cooperatives s'han manifestat de manera conjunta aquest dijous a Requena, davant dels "preus de ruïna" que, segons diuen, els grans cellers tracten d'imposar per al raïm destinat a elaborar cava i vi. Han tret al carrer més de 200 tractors i s'uneixen així a les protestes de Catalunya i Castella-la Manxa perquè enguany els compradors paguen un 40% menys pel raïm per al cava

  La Coordinadora Llauradora del País Valencià-COAG, l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) i la Unió de Llauradors i Ramaders, amb el suport de la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, faran una tractorada com a "mesura de pressió" per a denunciar la davallada del preu d'aquesta fruita. 

  En Les Notícies del Matí, el portaveu de COAG, Javier García,  ha assenyalat que l'objectiu de la tractorada és que els grans cellers tinguen en compte que els productors de raïm són "el primer esclavó de la cadena". "Sense nosaltres, no tindrien tant de prestigi", ha afegit. Ha expressat, per això, el gran malestar que existeix en el sector perquè amb els preus que es paguen "no es pot treballar ja que estan per davall dels preus de producció". 

  Les principals entitats representatives del sector vitivinícola valencià s'adhereixen d'aquesta manera a les parades convocades a Catalunya i Extremadura arran de les "estratègies especulatives destinades a provocar un afonament sense precedents i a mínims històrics del preu del raïm per a cava", expliquen les organitzacions convocants en un comunicat. 

  La manifestació a Requena, que començarà al Monument a la Verema i tindrà com a lema "Pel cava i el sector vitivinícola", estén la denúncia a la crisi de preus que travessen la resta de viticultors valencians, la collita dels quals s'empra en la producció de vins.