• Una jornada analitza els contaminants emergents que amenacen l’Albufera

  Notícies Societat | l’ Horta | 12/12/2019 07:30
  A Punt NTC
  Una barca travessa el llac de l’Albufera en una imatge d’arxiu

  Una barca travessa el llac de l’Albufera en una imatge d’arxiu

  Els contaminants emergents que posen en perill el parc natural de l'Albufera, com ara drogues, detergents o microplàstics, centraran la jornada que organitza aquest dijous la Universitat de València, dins de les sessions de divulgació programades en el marc del projecte Antropocen@. 

  Els contaminants emergents que poden acabar en l’aigua suposen una petjada específica de la pressió que l'activitat humana exerceix sobre els ecosistemes. Substàncies com els fàrmacs, els compostos perfluorats, les drogues d’abús o els nanomaterials són alguns dels elements que poden afectar greument l’ecosistema del parc natural. 

  Per això, amb aquesta jornada que acollirà la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, es pretén posar de manifest el problema que comporta la presència d'aquests contaminants en el medi ambient, i concretament en el cas de l’Albufera. Així mateix, es parlarà del mètode d'anàlisi d’aquestes substàncies, dels indicadors i del seu consum. A més, es presentaran les investigacions que s’han dut a terme en aquest camp. 

  En la jornada participaran les investigadores Yolanda Picó i Eugenia Gimeno; i els investigadors Damià Barceló, Vicente Andreu, Juan Antonio Pascual i Julián Campo, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.