• VÍDEO | Villena recupera les corregudes de bous cinc anys després

  Notícies Societat | l’ Alt Vinalopó | 02/09/2019 23:26
  À Punt NTC

  Les corregudes de bous tornen a Villena cinc anys després. La junta de govern d'aquest municipi de l'Alt Vinalopó ha votat afirmativament a la cessió de l'ús de la plaça de bous a una empresa per al dissabte 7 de setembre. La decisió ha rebut el suport de tots els partits polítics tret d'Els Verds, que durant la legislatura anterior, i des de l'alcaldia de Patxi Esquembre, van denegar retiradament la celebració de festes taurines. 

  En l'actualitat, Els Verds són socis de govern de la formació majoritària, el Partit Socialista, de l'alcalde Fulgencio José Cerdán.

  En declaracions a À Punt, Juan José Olivares, el regidor portaveu de la junta de govern, ha explicat que la correguda no ha sigut subvencionada pel consistori, el qual s'ha limitat a "cedir l'espai, com ho fa per a altres actuacions". Els col·lectius animalistes ja han anunciat una protesta a les portes de la plaça en els moments previs a la correguda.

  La decisió de recuperar les corregudes de bous coincideix en el temps amb la declaració com a investigat en una causa per prevaricació de l'exalcalde, Patxi Esquembre, precisament per haver denegat reiteradament durant el seu mandat la petició de la Fundació Toros de Lídia i la Penya Cultural Taurina Villenense per a celebrar festejos taurins. La compareixença tindrà lloc el 10 de setembre, és a dir, tres dies després de la primera correguda de bous a Villena en un lustre.