Aconsegueixen traure quasi tot el combustible del vaixell encallat a les aigües de l’illa Maurici

Experts mediambientals estimen que caldrà uns deu anys perquè l'ecosistema marí se semble al que era.

El vaixell encallat a les aigües de l’illa Maurici
El vaixell encallat a les aigües de l’illa Maurici / Efe

El primer ministre de Maurici, Pravind Jugnauth, ha assegurat que quasi tot el petroli del vaixell de càrrega encallat en un escull enfront de l'illa ha sigut bombat, excepte 166 tones que continuen a la bodega.

"Ha sigut una verdadera carrera contrarellotge i agraïsc l’enorme treball realitzat per a evitar un altre vessament de petroli", ha manifestat el primer ministre, qui dilluns passat va advertir de la possibilitat que el vaixell es partira en dos i que provocara un desastre ecològic encara superior.

Aquest abocament al mar és considerat ja com una de les pitjors crisis de la història de l'illa, famosa per les seues aigües cristal·lines, albuferes i platges paradisíaques. La zona afectada és una regió d'esculls de coral, que feia quinze anys que estaven rehabilitant-se, i també de gran diversitat marina i terrestre, amb importants reserves naturals a pocs quilòmetres.

L'oceanògraf i expert mediambiental Vassen Kauppaymuthoo ha estimat que caldrà "uns deu anys perquè l'ecosistema marí se semble al que era".

Des del cap de setmana fins ara hi ha hagut una afluència massiva de persones per a col·laborar en les tasques de neteja a les platges i de construcció de barreres de contenció. Però el desastre no és només natural, sinó també econòmic, en una zona on centenars de famílies viuen de la pesca i el turisme, un sector que enguany ja estava patint pel fort impacte de la pandèmia de coronavirus.

També et pot interessar

stats