Arriba al mercat la primera mascareta biodegradable, i és valenciana

L'empresa Bionicia i el CSIC llancen aquest producte que evita el problema de reciclatge que suposen les actuals mascaretes.

Una imatge de com es degrada la mascareta
Una imatge de com es degrada la mascareta / . Bionicia

L'empresa d'enginyeria valenciana Bionicia i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) han llançat Proveil Biomask, la primera mascareta biodegradable, que té la mateixa tecnologia de nanofibres que les mascaretes actuals però que “en usar-la i tirar-la, afectarà molt menys el planeta”. La mascareta està a la venda des d'aquest dimecres en el web de Proveil.

L'investigador del CSIC que ha desenvolupat el filtre de nanofibres Proveil, José María Lagarón, ha destacat que la intenció d'aquest producte és que acabe al contenidor marró de la matèria orgànica “perquè o bé es porten a l'abocador i allí es biodegraden en el sòl, o bé es porten a les plantes de compostatge industrial per a biodegradar-se amb la resta de la matèria orgànica”. “El cos d'aquestes mascaretes es transformarà en aigua i abonament, per la qual cosa recomanem, com s'hauria de fer amb totes, separar del cos de la mascareta les gomes de les orelles, que no són compostables i el clip nasal per a reciclar-les”, ha assenyalat en un comunicat que ha remés aquest dimecres l'empresa valenciana.

Lagarón ha explicat que aquest llançament es basa en la línia de desenvolupaments i de compromisos que s'han adquirit amb les institucions públiques que els han cofinançat, inicialment, per a resoldre el problema del subministrament d'equips de protecció individual.

La directora de Màrqueting de Bionicia, Paola Dezi, ha remarcat l'aposta per mantindre la salut de la població i fer-ho compatible amb el medi ambient. L'empresa assegura que aquestes noves mascaretes biodegradables tenen una eficàcia de filtració bacteriana superior a un 92% i una eficiència de filtració d'aerosols superior a un 85%.

Així mateix, part dels beneficis derivats de la venda d'aquestes mascaretes es destinaran al CSIC, que, al seu torn, els tornarà a invertir en projectes d'investigació per a millorar la qualitat de vida de la població.

També et pot interessar

stats