• Comença la sisena i última pròrroga de l'estat d'alarma

  Últimes notícies | 07/06/2020 08:41
  À Punt NTC

  Aquesta mitjanit ha entrat en vigor la sisena i última pròrroga de l'estat d'alarma pel coronavirus, que s'allargarà fins al diumenge 21 d'aquest mes de juny.

  El Butlletí Oficial de l'Estat va publicar aquest dissabte la mesura que preveu més participació de les comunitats autònomes. Així, una vegada una autonomia arribe a la fase 3, serà el president o la presidenta qui ostente l'autoritat competent delegada i podrà posar fi a la desescalada quan ho considere, sempre atenent criteris sanitaris i amb el vistiplau del Ministeri de Sanitat.

  A més, el govern espanyol continua flexibilitzant les fases de la desescalada i, a partir d'aquest dilluns, es podran ocupar tots els seients dels transports públics. També ha avançat que finalment sí que podran reobrir els locals d'oci nocturn a partir de la fase 3, però sense pistes de ball.

  Reunió de presidents autonòmics


  Aquest diumenge, com ha fet des de l'inici de l'estat d'alarma, el president Ximo Puig es reunirà per videoconferència amb el president Pedro Sánchez i la resta de caps de governs autonòmics.

  Una trobada que es fa la vespra que tot Espanya deixe arrere la fase 1 de la desescalada i mitja entre ja en la fase 3, mentre que l'altra meitat, com ara la Comunitat Valenciana, continuarà una setmana més en la fase 2.