El Ministeri de Sanitat recomana “relacionar-se sempre amb les mateixes persones” a Setmana Santa

Silvia Calzón, secretària d’Estat de Sanitat, ha posat el focus a no trencar la bambolla de contactes socials.

La secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències, Fernando Simón, aquest dijous
La secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències, Fernando Simón, aquest dijous / Kiko Huesca (EFE)

La secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha recomanat aquest dijous “relacionar-se sempre amb les mateixes persones” durant la Setmana Santa i limitar les interaccions a quatre o sis persones. "Hem de reduir els contactes socials”, ha expressat durant la compareixença amb el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències, Fernando Simón, en el mateix dia que la comissió de Sanitat ha elevat al Consell Interterritoral les seues propostes.

Calzón ha insistit a no trencar la bambolla de “convivència estable” a Setmana Santa. Preguntada sobre la mobilitat dels estudiants, prevista en l'esborrany que es va fer públic i que hui no s'ha confirmat, la secretària d'Estat ha dit que "més que els estudiants, m’agradaria centrar-me en la recomanació que tots hauríem d’evitar els desplaçaments no necessaris dins dels possibles”.

Quant a les mesures proposades, ha assenyalat que no totes les setmanes de l’any són iguals. “En Setmana Santa es concatenen dies festius i això afecta la mobilitat entre comunitats autònomes, províncies… Ho sabem per experiència. Per això la necessitat d’endurir les mesures per a protegir-nos en una època en què, de normal, augmenta la mobilitat,”, ha afegit.

Un any des del primer estat d’alarma

Per la seua banda, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències, Fernando Simón, també ha valorat aquest dijous tot el temps viscut des de l’inici de la pandèmia. “Hem aprés que hem de ser molt prudents a l’hora de valorar els èxits, entre cometes. Els èxits en un període poden ser errors en el següent”, ha dit. “De vegades pensem que ho estem fent bé i després s’ha modificat la tendència, no només a Espanya, sinó que ha passat a França, Alemanya, Itàlia, el Regne Unit… Però, depenent de la informació, hem tractat sempre de prendre les mesures més coherents”, ha dit.

A més, Simón ha aprofitat per a fer una crida sobre la suposada millora en la situació epidemiològica. “Un problema nostre, del conjunt de la societat, pense que és que tenim una certa complaença amb incidències que encara no són bones. Pensar que quan baixem de 500, 200… ens podem relaxar. I no veiem el conjunt de la informació. Encara estem amb xifres d’ocupació d’UCI molt altes”, ha expressat.

També et pot interessar

stats