• El Tribunal Suprem decidirà definitivament sobre l'exhumació de Franco el 24 de setembre

  Notícies Política | 10/09/2019 18:35
  À Punt NTC
  Tomba de Franco al Valle de los Caídos

  Tomba de Franco al Valle de los Caídos / Europa Press

  El 24 de setembre serà quan el Tribunal Suprem resoldrà definitivament sobre l'exhumació de les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos. L'alt tribunal ha estudiat els últims tres mesos les al·legacions que han presentat tant l'Advocacia de l'Estat com la família Franco i diverses associacions, després que el mes de juny passat acordà de forma unànime suspendre cautelarment l'orde del govern espanyol per a traure el cos el 10 de juny. 

  El Suprem va justificar la paralització de l'exhumació llavors argumentant la necessitat d'evitar el perjuí que, d'una altra manera, es causaria als recurrents i, especialment, als interessos públics encarnats en l'Estat i en les institucions constitucionals. Deia que "es veurien greument afectats si, exhumades les restes, s'estimara el recurs i calguera tornar-les al lloc en què es troben". 

  En aquest cas estan personats, a més de la família Franco, la Fundació Francisco Franco, la comunitat benedictina de Cuelgamuros i l'Associació de Defensa del Valle de los Caídos.