El València Basket no pot sorprendre el líder a la Fonteta (62-73)

L'Spar CityLift Girona guanya en una de les pistes més difícils del campionat

Acompanyats per més de 5.000 ànimes, el València Basket rebia a la Fonteta el líder de la Lliga Endesa, l'Spar CityLift Girona. El partit va començar amb un domini de les catalanes, que aprofitaren que el seu rival no estava inspirat en el tir, i van sentenciar el primer quart per un 10 a 22 gràcies als 7 punts de Sonja Vasic i a l'excel·lent distribució del joc per part de Laia Palau.

Després, l'entrada de Marina Lizarazu va aportar un altre aire a l'equip. Els 5 punts de la base madrilenya feia presagiar més igualdat entre els dos rivals, que a més feia un esforç defensiu destacat, però el líder no va afluixar en cap moment el ritme i no va permetre que les taronja s'acostaren en el marcador. Al descans, el resultat era de 26 a 39.

Sense permetre la remuntada

En l'inici del tercer període, hi hagué un intent de remuntada clar de les de Rubén Burgos, amb triples de Raman i Adams. Eixa reacció inicial alertava les jugadores del Girona, que en cap moment van donar un respir al contrincant. Cada acció ofensiva era contestada amb la mateixa moneda. Vasic era el gran referent de les catalanes. Les coses semblaven més igualades a mesura que el partit s'acostava al final i el 45 a 58 encara donava una certa esperança a les locals. Les de Burgos arribaren a estar a deu punts, però en eixe moment va aparéixer Laia Palau, que amb un triple va deixar pràcticament sentenciat el duel. El 62 a 73 definitiu deixava clar que el conjunt taronja havia lluitat, però que en aquests moments véncer el millor equip de la Lliga és missió quasi impossible.