El València, a huitens de l'Europa League en imposar-se per 1 a 0 al Celtic de Glasgow

L'expulsió d'un jugador escocés ha despertat l'equip blanc-i-negre.

Gameiro encarant la porteria del Celtic de Glasgow

El València CF s'ha classificat per a huitens de final de l'Europa League després de guanyar aquesta vesprada per 1 a 0 el Celtic de Glasgow amb gol de Gameiro. En la primera part el Celtic ha dominat durant els primers  minuts. Tot ha canviat en el minut 36 quan el lateral dret Jeremy Toljan ha vist la segona groga en una duríssima entrada a Gonçalo Guedes. L'equip escocés s'ha quedat amb deu jugadors i el València ha anat a més i ha començat a dominar el partit en els últims minuts de la primera part amb diverses ocasions que no han resolt.

En el primer temps hi ha hagut un esglai en les files valencianistes amb la lesió d'Ezequiel Garay.  El defensa central s'ha llastimat en intentar frenar la progressió d'un jugador escocés i ha demanat el canvi. El valencianista pateix una lesió muscular en la cara anterior de la cuixa dreta i està pendent d'una nova exploració mèdica per a determinar amb exactitud l'abast de la lesió. Francis Coquelin, també tocat, ha sigut l'improvisat recanvi.

En la represa el València ha aprofitat la superioritat numèrica i ha dominat amb intensitat el joc evitant les arribades dels escocesos, que han tingut la millor ocasió en els peus de Kristoffer Ajer qui en el minut 63 ha errat el remat que ha eixit fora. En el minut 67 ha entrat Kevin Gameiro per Rubén Sobrino i només tres minuts després ha arribat el gol del francés que està en ratxa. Parejo ha centrat un baló a la dreta de la porteria que Wass ha posat al mig de cap i Gameiro ha llançat al fons de la xarxa. La resta de la segona part el València CF ha continuat insistint però sense resoldre les oportunitats davant d’un Celtic impotent.

Acompanyen de moment el València CF en els huitens de final el Villarreal CF i el Sevilla FC. Els rivals es coneixeran demà a la una del migdia en el sorteig d'emparellaments que tindrà lloc a la ciutat suïssa de Nyon.

Aquesta victòria dona confiança als de Marcelino de cara al partit de diumenge al migdia a Butarque contra el Leganés i la tornada de semifinals de Copa contra el Betis a Mestalla de dijous que ve.