• Els museus de la Generalitat reobrin el 18 de maig i tindran l'entrada debades el que resta d'any

  Últimes notícies | 07/05/2020 19:28
  À Punt NTC
  Exposició sobre falles experimentals al Centre Cultural del Carme, a València, una de les mostres que es podran visitar

  Exposició sobre falles experimentals al CCCC del Carme (València) una de les mostres que es podran visitar / GVA

  Els museus de la Generalitat reobriran al públic el 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. Es permetrà un terç de l'aforament i es reprendrà la visita d'exposicions, però no les activitats culturals vinculades. A més, l’entrada serà gratuïta tant el 18 de maig com el que resta de 2020, segons s'ha decidit en una reunió del conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, amb els responsables de l'àrea.

  Aquest dia els visitants trobaran les portes obertes de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló i del Museu de Belles Arts de Castelló (Plana Alta), i les del Museu de la Valltorta de Tírig (Alt Maestrat).

  També reobrin al públic a València el Museu de Belles Arts, l'IVAM i el Centre del Carme Cultura Contemporània, així com el Museu Arqueològic de Sagunt (Camp de Morvedre), el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques del Puig (l’Horta) i l'IVAM-CADA d'Alcoi.

  Pel que respecta al calendari expositiu, cada espai continuarà exhibint i allargarà totes les exposicions que hi havia en el moment del tancament forçat per l'estat d'alarma.

  L’àrea de Cultura de la Conselleria està dotant els espais del material necessari per a garantir les mesures de seguretat, distància i higiene dels visitants i el personal, segons ha explicat el departament en un comunicat.