Montilivi dictarà sentència (0-0)

Empat sense gols al Martínez Valero entre l'Elx i el Girona en el primer partit de la final per l'ascens a Primera Divisió.

Dani Calvo lluita amb Ramalho per un baló
Dani Calvo lluita amb Ramalho per un baló / Efe

Elx i Girona sabien el que es jugaven i s'han mostrat molt de respecte durant tot el partit. Potser per això el duel no ha sigut tan trepidant com es podria esperar del primer assalt d'una gran final com aquesta. Cap dels dos vol arriscar-se i fer que el somni de pujar a Primera es quede en això, en un simple i amarg somni.

La primera part no ha oferit ocasions clares de gol ni tampoc un equip que s'haja convertit en clar dominador del joc. Tan sols han destacat un rebuig de punys d'Édgar Badia després d'una centrada a l'àrea del Girona, la pilota que Stuani ha tret en el primer pal després d'un corner tret per Pere Milla i una jugada de Nino, que ha cabotejat fora en el minut 36 després d'una centrada de Juan Cruz. Molta cautela i cap remat perillós entre els tres pals.

La represa ha començat amb un primer avís de l'equip local: llançament de falta directa de Gonzalo Verdú que se n'ha anat per damunt del travesser de la porteria defensada per Riesgo. A partir d'eixe moment, el joc s'ha travat amb contínues faltes, comeses sobretot pel conjunt català. Precisament el Girona, en el minut 59, ha protagonitzat l'ocasió més clara del partit, un llançament de Samu Sáiz des de fora de l'àrea que ha eixit lleugerament escorat pel pal esquerre.

Els cinc canvis efectuats per Pacheta en aquesta segona part han refrescat l'equip franjaverd, però no han aportat la claredat d'idees necessària per a trencar la muralla roig-i-blanca.

Al remat, zero a zero en el marcador. El millor que trau l'Elx d'aquest partit és que continua sense encaixar gols en contra en aquesta promoció d'ascens. La victòria o qualsevol empat diferent de zero gols li valdrà per a jugar l'any que ve en Primera Divisió. Diumenge a les 22:00 hores, a Montilivi, viurem el desenllaç final.