Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Felip Sánchez, economista: “La renda mínima ha vingut per a quedar-se”

29 min.

El govern de Pedro Sánchez té previst aprovar aquesta setmana la renda mínima vital, una mesura que beneficiarà vora 100.000 llars en situació de vulnerabilitat i que tracta de donar suport a les persones que passen majors dificultats econòmiques. Aquesta iniciativa ja està present en altres països europeus i per a l’economista Felip Sánchez, no serà temporal: “La renda mínima ha vingut per a quedar-se.”

En una entrevista en Les notícies del matí, el també professor d’Economia de l’escola de negocis EDEM, ha posat en relleu que Espanya és un dels països europeus amb índexs més elevats de pobresa, amb un percentatge de la població en risc d’exclusió que està entre un 20 i un 25%. No poder pagar el lloguer, despeses extra o comprar productes de primera necessitat són algunes de les realitats freqüents de moltes famílies.

L’objectiu, segons ha explicat Sánchez, és que les ajudes arriben a totes les famílies necessitades i que els done una espenta per a poder reinserir-se en el mercat laboral. “No és una renda que es done perquè sí; està condicionada a la cerca d’una faena”. En aquest sentit, ha assenyalat que l’ajuda es podrà compatibilitzar amb a renda que puga entrar per un treball, de manera que quan es consolide la faena es puga renunciar a l’ajuda.

Recuperació lenta de la crisi

Pel que fa a la situació econòmica, l’economista prediu que la recuperació serà lenta, en forma de V, amb la tendència a l’alça amb una pendent molt allargada. Per això, veu amb bons ulls qualsevol mesura que ajude a la reactivació econòmica, com ara permetre l’entrada de turistes estrangers a Espanya a partir del juliol.

Sobre el cost per a l’estat central de la renda bàsica, Sánchez pensa que no hi haurà problema sempre que el Banc Central Europeu done suport a Espanya en la compra de deute. En aquest sentit, pensa que la Unió Europea té un paper fonamental per a alleujar els efectes de la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària. “Mentre que Espanya es puga finançar en l’exterior, tot anirà bé”.

Contingut no disponible
stats