La Fiscalia Anticorrupció demana l’ingrés en presó de la dona de Bárcenas i altres 12 condemnats per la Gürtel

Sol·licita que s’execute la sentència del 2018 i que els imputats que estaven en llibertat provisional ingressen ja al centre penitenciari.

Rosalía Iglesias, dona de l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, ix del seu domicili aquest dijous en Madrid
Rosalía Iglesias, dona de l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, ix del seu domicili aquest dijous en Madrid / David Fernández (Efe)

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat a l'Audiència Nacional que ordene l'ingrés a la presó de Rosalía Iglesias, dona del extresorer del PP Luis Bárcenas, i d'altres 12 condemnats en la sentència per la primera època de la Gürtel, i que recentment ha ratificat el Tribunal Suprem.

Anticorrupció ha demanat que s'execute la sentència dictada el 2018 i vagen a presó els imputats que van quedar en llibertat provisional a l'espera de la decisió del Tribunal Suprem per diversos motius.

A més de l’esposa de Bárcenas, el fiscal ha sol·licitat l’ingrés a la presó dels condemnats Jesús Sepúlveda, exalcalde de la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón i exmarit de l’exministra popular Ana Mato, o l'exdona del líder de la trama, Francisco Correa, Carmen Rodríguez Quijano.

Després de dictar la sentència, l'Audiència Nacional va acordar al maig de 2018 l'ingrés a la presó de Luis Bárcenas, de l'exconseller madrileny Alberto López Viejo i de l’exalcalde de Majadahonda Guillermo Ortega, així com dels capitosts de la trama Gürtel, que ja estaven a la a la presó mesos abans per una altra peça del cas.

La condemna de Rosalía Iglesias ha quedat en 12 anys i 11 mesos de presó, encara que la condemna inicial de l’Audiència Nacional era de 15 anys i un mes. L’Audiència va decretar-ne l’ingrés a la presó provisional el 30 de maig de 2018, eludible mitjançant una fiança de 200.000 euros, que la dona de Bárcenas va fer efectiva l'endemà.

En contra del criteri de la Fiscalia, que va demanar-ne l’ingrés a la presó sense fiança, el tribunal que la va condemnar va considerar que es podia quedar en llibertat sota fiança mentre es resolien els recursos en el Suprem atés que el seu marit estava a la presó, circumstància que disminuïa el risc de fugida.

També et pot interessar

stats