• VÍDEO | ‘Retales’, una sèrie web contra la violència masclista

  Notícies Societat | la Safor | 11/09/2019 22:12
  À Punt NTC

  Retales, la websèrie contra la violència masclista realitzada per estudiants del grau en Comunicació Audiovisual del campus de Gandia (Safor) de la Universitat Politècnica de València, s'ha estrenat aquest dimecres en la plataforma de vídeos en línia YouTube.

  La websèrie l'han creada Nacho Milà García i Lucía Gómez Megías, amb el suport al guió de Laura Martínez García, i hi participen 20 alumnes de la UPV. 

  Retales narra la relació de Manu i Clara, que es complica per la gelosia i la manipulació d'ell, una situació davant de la qual cada amic reaccionarà de manera diferent.

  Al llarg de sis capítols de vint minuts, tracta una relació sentimental basada en el maltractament psicològic, un projecte amb què volen contribuir a identificar i corregir "situacions que són comunes i formen part d'un maltractament normalitzat", segons ha explicat la UPV en un comunicat.

  El director, Nacho Milà, assegura que l'objectiu del treball és que "ajude a algú" i que les persones puguen reconéixer conductes tòxiques en el seu propi entorn i ajudar a eixir d'aquesta situació o fins i tot reconéixer el propi comportament i canviar-lo".

  El projecte va sorgir d'una preocupació compartida, ja que els creadors identificaven situacions de violència psicològica que "la societat normalitza i arriba a considerar romàntiques", com la de "presentar-se per sorpresa a casa d'una xica que t'ha dit que no volia quedar amb tu" o "muntar escenes de gelosia" quan la jove no cedeix als plans de la parella. 

  La websèrie van començar a rodar-la quan els integrants estaven en tercer de carrera. Ara ja han acabat els estudis i la meta que tenen és donar a conéixer la peça i presentar-la a festivals.