• Sánchez ha anunciat que hi haurà temporada turística aquest estiu

  Últimes notícies | 23/05/2020 14:36
  À Punt NTC

  Pedro Sánchez ha explicat que, a partir de juliol es reprendrà l’entrada de turisme estranger a Espanya

  El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat hui que hi haurà temporada turísitca d’estiu aquest any i ha convidat tots els establiments que s’hi dediquen a “preparar-se des de ja” per a aquesta situació, i a la població, a començar a planificar les seues vacances.

  Segons ha explicat Sánchez, a partir de juliol es reprendrà l’entrada de turisme estranger a Espanya, sempre en condicions de seguretat que garantiran que els turistes ni patiran riscos ni ens els portaran a nosaltres. 

  En aquest sentit, Sánchez ha anunciat dos nous segells de qualitat turística: un de seguretat sanitària i un altre de sostenibilitat mediambiental.

  El govern estudia una sexta pròrroga

  Sánchez no descarta sol·licitar una sexta pròrroga de l’estat d’alarma, si l’evolució epidemiològica de la Covid-19 durant els pròxims 15 dies ho fa necessari. “Mentre necessitem preservar la mobilitat i restringir els drets de llibertat de circulació i reunió,  l'únic instrument constitucional i  jurídic que tenim és l’estat d’alarma”, ha dit el cap de l’executiu, que ha insist que “estem al final del túnel” i qualsevol decisió es prendrà escoltant les comunitats autònomes i els partits,  i posant per davant de tot la salut pública.

  Dol oficial a partir del dimarts

  El president del govern també ha anunciat que dimarts que ve,  quan tot el territori espanyol entre en la fase 1 es declararà formalment el dol oficial en memòria de les víctimes de la Covid-19.  Aquest dol durarà 10 dies i serà el més llarg de la història de la democràcia, amb les banderes onejant a mitja asta en tots els edificis públics i els vaixells de l’armada. Al final de la desescalada, hi haurà un gran acte d’homenatge i altres memorials presidits pel rei Felip VI.

  S'aprovarà l'ingrés mínim vital

  L'altre gran anunci que ha fet el president del govern és que, dimarts, el Consell de Ministres aprovarà l'ingrés mínim vital, que serà una prestació habitual, permanent, que el govern ja s'havia compromés a dissenyar.

  En el disseny participaran l'Agència Tributària, la Seguretat Social, Benestar Social i les autonomies, i serà una prestació de la Seguretat Social en la qual s'invertiran 3.000 milions d'euros a l'any.

  Segons Sánchez, aquesta prestació pot arribar a emparar quatre de cada cinc persones en risc d'exclusió i arribar fins a 850.000 llars, la meitat amb xiquets i xiquetes.

  Tornen la Lliga i altres competicions

  Per últim, Pedro Sánchez ha anunciat que la Lliga de futbol professional i les grans competicions esportives espanyoles reprendran l'activitat a partir del 8 de juny.