• Treball a contrarellotge per a enllestir els tres hospitals de campanya

  Últimes notícies | 01/04/2020 14:15
  À Punt NTC
  Obres de l'hospital de campanya al costat de La Fe de València

  Obres de l'hospital de campanya al costat de La Fe de València / Europa Press

  Amb la primera llum del dia ha començat una altra jornada de treball a contrarellotge per a enllestir els tres hospitals de campanya que s’estan alçant a València, Alacant i Castelló per a garantir l’atenció sanitària durant la pandèmia de coronavirus. Les instal·lacions estan ja encarant la recta final, a falta del muntatge de les tendes que formen els centres, l’entrega de les quals s’ha endarrerit. 

  La consellera de Sanitat, Ana Barceló, manté aquesta vesprada una reunió amb l’empresa adjudicatària per tal de determinar per què no s’ha fet hui la primera entrega, tal i com estava previst. Aquesta formava part de les instal·lacions que estaran ubicades al costat de l’Hospital La Fe de València i que, segons la Conselleria de Sanitat, haurien d’estar operatives el pròxim 11 d’abril. Els mòduls de què disposarà estaran climatitzats, i hi haurà zones d’aïllament, triatge, zones de quarantena i zones de descans.

  També s’estan alçant hospitals de campanya a Alacant i Castelló, que haurien d’estar acabats entre el 13 i el 15 d’abril. Segons les previsions del Consell, el divendres començarà la instal·lació dels mòduls en el d’Alacant, però la data podria posposar-se en cas que les tendes no arriben a temps. Per als tres recintes, que sumaran 1.100 llits hospitalaris, s’ha destinat un pressupost d’uns quatre milions d’euros. 

  Repartiment de material sanitari


  El nou material sanitari procedent de la Xina, que va arribar aquest dimarts a Saragossa, ja està a Fira València. En les últimes hores, s’ha recomptat l’equipament per a repartir-lo al més prompte possible entre hospitals i residències per a majors. S’espera l'arribada de més avions en els pròxims dies. En l’operació, batejada com Ruta de la Seda, la Generalitat ha invertit fins a 11 milions d’euros per a proveir els centres de mascaretes, ulleres de protecció i respiradors, entre altres materials sanitaris. En els pròxims dies s’espera l’arribada de més avions precedents del gegant asiàtic.