• Una illa amb 3.612 ampolles de plàstic per a denunciar la contaminació del planeta

  Últimes notícies | l’ Alacantí | 05/12/2020 10:38
  À Punt NTC

  "Illa flotant" construïda amb 3.612 botelles de plàstic, de l'artista Olga Diego / Pep Morell - Efe

  Una espectacular illa flotant, construïda amb 3.612 ampolles de plàstic vol fer reflexionar sobre l'acumulació de plàstic als oceans i llançar un SOS contra la contaminació del planeta.

  La peça, un icosaedre o poliedre de vint cares amb llum interior, s'exposa fins a mitjan desembre en el Museu d'Art Contemporani d'Alacant i és obra de l'artista Olga Diego i l'alumnat de l'institut Miguel Hernández de la ciutat, que ha col·laborat en la recollida d'envasos i l'obtenció dels fils que uneixen els mòduls que donen forma a la construcció.

  La idea es va forjar fa set anys, quan l'artista va saber que hi havia una gran taca de plàstic a l'oceà Pacífic. La intenció era llançar aquesta illa flotant a la mar Mediterrània, a la platja de l'Albufereta, el passat mes de març, perquè estiguera allí durant dies. "Volíem que es vera de dia i de nit perquè reflectira el problema de les illes de plàstic i contribuïra al fet que cadascú des de sa casa consumisca menys i utilitze més envasos de cristall", ha assegurat Diego.

  No obstant això, la pandèmia s'hi va interposar i el confinament ha conduït l'obra fins al MACA d'Alacant, on l'esfera flotant s'ha reconvertit en un poliedre.

  Per a Diego "l'art és una plataforma que pot portar missatges que milloren la nostra vida" i per això confia que aquesta obra "pose el seu granet d'arena perquè, després de la pandèmia, siguem millors persones i el planeta tinga una oportunitat".