València Basket tomba el Barça en la Copa (78-82)

Els taronja aprofiten un joc més coral per a eliminar en quarts el totpoderós Barça de Mirotic

Imatge d'un moment del partit
Imatge d'un moment del partit / València Basket.

S'iniciava el partit amb un triple de Delaney per al Barça i els catalans castigaven els taronja amb un 8-0 de parcial inicial. Un triple de Guillem Vives encetava el marcador per al València Basket però el gran encert del valencià, ara blaugrana, Víctor Claver amb tres triples complicava que els de Ponsarnau s'acostaren en el marcador.

La banqueta taronja, amb Abalde, Colom i Tobey, apareixia en els instants finals de primer quart i com anunciaven les estadístiques prèvies, aportaven molt més que els suplents del Barça per a acabar els primers deu minuts al davant en el marcador, 18-19.

Inici del segon quart i Doornekamp se sumava a la festa dels "suplents" amb un triple que portava el parcial a un 10-0 entre els homes que havien entrat de refresc al partit. Tobey en volia més i amb sis punts consecutius, un dos més un i un triple, portava el parcial al 16-0. La diferència en el segon quart arribava als més 14 per als valencians.

Però el partit continuava sent d'alternança en l'anotació i sobretot amb la tornada a pista del cinc titular del Barça que anava acostant-se en el marcador fins a igualar-lo 38-38. Doornekamp contestava amb un segon triple just abans del descans per a deixar el partit 38-41.

Segona part amb final d'infart

El tercer quart era el de l'aparició de Mirotic. Agafant tota la responsabilitat en atac del seu equip. L'ala-pivot ha arribat al Barça per a cites com aquesta i no podia passar desapercebut. L'hispanomontenegrí acabava el quart amb 19 punts, però amb errades per excés de protagonisme que el portaven a la banqueta quan faltaven tres minuts.

El València Basket no li perdia la cara al partit. I amb l'eixida de pista de Mirotic l'atac coral dels taronja augmentava la diferència a favor seu en el marcador fins al 52-64. La defensa d'Abalde sobre els tiradors blaugrana tancava l'anella taronja.

Delaney obria l'últim parcial amb un triple però els taronja mantenien un avantatge al voltant dels 10 punts amb accions de mèrit en les dues cistelles. Amb aquesta diferència s'afrontaven els últims tres minuts de partit. El Barça aprofitava les opcions i s'acostava fins al 74 a 78 quan faltaven 22 segons.

Una falta de Mirotic no assenyalada com antiesportiva, tot i la revisió, era seguida d'un tir lliure convertit per Quino Colom li donava l'opció posterior a Hanga de fer un triple que deixava en més dos la diferència per als taronja. Falta posterior a Doornekamp que també errava un tir lliure i amb 77-80 atacava el Barça.

Higgins rebia la falta quan restaven 1,8 segons, anotava el primer i tirava a fallar el segon. Abalde agafava un rebot que era clau per a guanyar el partit i rebia falta. Els dos tirs lliures del gallec anaven dins i el 78-82 donava la classificació als valencians per a la semifinal després de tombar el totpoderós Barça de Mirotic.

El seu rival dissabte serà el Reial Madrid després de véncer el Bilbao Basket per 93 a 83.