• València coneix aquest dijous si és designada Capital Europea de la Innovació

  Últimes notícies | 24/09/2020 06:30
  À Punt NTC
  Imatge de l'antic riu del Túria

  Imatge de l'antic riu del Túria / Ajuntament de València

  València coneixerà aquest dijous si l’ha triada Capital Europea de la Innovació, una distinció que atorga la Comissió Europea per a reconéixer les ciutats europees que desenvolupen ecosistemes dinàmics d’innovació per a fer front als reptes socials i millorar la vida dels habitants.

  La Comissió Europea va elegir València juntament amb Cluj-Napoca (Romania), Espoo (Finlàndia), Gant i Lovaina (Bèlgica), Groningen i Leeuwarden (Països Baixos), Helsingborg (Suècia), Linz i Viena (Àustria), Milà (Itàlia) i Reykjavík (Islàndia).

  El jurat valora quines solucions s’han donat per a oferir resposta a desafiaments socials com el desenvolupament urbà i com involucren comunitats locals en la presa de decisions.

  La ciutat guanyadora rep un milió d’euros destinats a projectes d’innovació. També hi ha cinc subcampions, que reben 100.000 euros cadascun.

  Missions València 2030


  Amb el nom Missions València 2030, el projecte presentat pel consistori es basa en l’impacte directe de la innovació en les persones. En concret, es plantegen missions especifiques per a una València del 2030 amb l’objectiu d’aconseguir “una ciutat més saludable, més sostenible, més compartida i més emprenedora”.