De la Fonteta a París

Espanya es classifica per als Jocs Olímpics després d'un ple de victòries en la cita preolímpica

Els jugadors d'Espanya celebren el bitllet per a París
Els jugadors d'Espanya celebren el bitllet per a París / Kai Forsterling (Agència Efe)

La selecció espanyola de bàsquet s'ha classificat per als Jocs Olímpics de París després de superar les Bahames (86-78) en la final del preolímpic de València.

L'excel·lent treball defensiu de l'equip de Sergio Scariolo ha sigut clau per a reduir l'encert de les estreles NBA que formen part de l'equip americà, com Eric Gordon o Buddy Heish.

El conjunt espanyol va ser líder del seu grup després d'aconseguir una àmplia victòria davant del Líban i doblegar el poder físic d'Angola. En les semifinals d'este dissabte va patir fins al final per a sotmetre una aguerrida Finlàndia i amb la victòria contra les Bahames a la Fonteta s'emporta una de les quatre places que quedaven per adjudicar per a la cita de París.

Willy Hernángomez, defensat per dos jugadors de Bahames
Willy Hernángomez, defensat per dos jugadors de Bahames / Twitter: @BaloncestoESP

Ja tenien plaça garantida per als Jocs abans dels quatre tornejos preolímpics Austràlia, el Canadà, Sèrbia, Sudan del Sud, els Estats Units, França, Alemanya i el Japó. En les altres cites preolímpiques s'han classificat el Brasil, a Riga (Letònia) i Grècia, al Pireu com a amfitriona. L'última plaça la disputaran Lituània i Puerto Rico a la capital porto-riquenya, San Juan.

Per a Espanya serà la seua sèptima participació consecutiva en una cita olímpica que no es perd des que no va ser capaç de classificar-se per als Jocs d'Atlanta el 1996.

També et pot interessar

stats