Jean Montero rescata el València Basket (89-88)

Una cistella del dominicà quasi sobre la botzina li ha donat a l'equip taronja la tercera victòria en la Lliga ACB

Montero celebra la cistella final amb Reuvers
Montero celebra la cistella final amb Reuvers / Miguel Ángel Polo

El València Basket ha aconseguit una patida i treballada victòria contra l'Andorra (89-88) quan estava a punt de sonar la botzina gràcies a una cistella de l'heroi del partit, Jean Montero, amb 25 punts. L'equip taronja s'ha refet a un tercer quart pèssim i es manté invicte al pavelló Font de Sant Lluís i se situa tercer en la Lliga ACB amb tres triomfs i només una derrota.

El partit ha començat amb molt d'encert per part dels locals (11-5), però, a poc a poc, els visitants han trobat el camí cap a la cistella i han ajustat el marcador (25-20). L'equip de Pedro Martínez ha apujat el nivell defensiu en el segon període i, gràcies a l'encert des del triple, ha aconseguit una renda de catorze punts en el descans (48-34).

L'equip taronja s'ha relaxat en excés en la represa i ha vist com l'Andorra ha capgirat el marcador en un tres i no res, amb un parcial de 8-32 (56-66). No obstant això, quan pitjor estaven les coses, ha entrat en joc l'etern lluitador Jaime Pradilla, qui, amb un triple i dos tirs lliures, ha situat els seus a només quatre punts (62-66) a la fi del tercer quart.

Els últims minuts han sigut un intercanvi de colps constant, encara que semblava que eren els andorrans els que controlaven la situació. De fet, quan faltaven poc més de tres minuts perquè acabara el duel, guanyaven de set punts (74-81). Però entre Semi Ojeleye i Jean Montero, que ha patit un ensurt per un colp al muscle, se les han arreglat per a tornar a reenganxar els taronja al duel. Costello ha situat els valencians per davant ja en l'últim minut (87-86), però Ferran Bassas ha silenciat la Fonteta amb una cistella quan faltaven deu segons (88-89). I qui si no Montero ha donat el triomf als de Pedro Martínez amb una cistella marca de la casa a falta de tres dècimes per al final.