El València Basket conquista la segona Supercopa d'Espanya

L'equip taronja ha superat el Perfumerías Avenida de Salamanca per 78-73 amb un patiment final inesperat

Les jugadores del València Basket celebren la victòria en la Supercopa
Les jugadores del València Basket celebren la victòria en la Supercopa / MARK R. CRISTINO

El València Basket ha conquistat el cinqué títol de la història de la secció femenina en guanyar la Supercopa d'Espanya amb un patiment final inesperat. L'equip taronja ha arribat a guanyar de 27 punts al Perfumerías Avenida de Salamanca, però ha acabat patint per a véncer per un ajustat 78-73.

El partit ha començat amb una cistella d'Antonia Delaere per a les de Salamanca al cap de trenta segons de joc. Però han hagut de passar sis minuts perquè l'equip entrenat per Pepe Vázquez tornara a anotar. En aquest període de temps, l'equip de Rubén Burgos ha fet 18 punts i ha començat a encarrilar la victòria. El Perfumerías Avenida ha maquillat el marcador en el tram final del primer quart, que ha acabat amb 24-12. L'equip taronja no ha alçat el peu de l'accelerador en el segon període i ha mantingut la intensitat tant en defensa com en atac per a aconseguir una màxima de 23 punts (42-19), que s'ha reduït a 20 en el descans.

En la represa, el guió tampoc ha variat i les jugadores de Rubén Burgos han ampliat l'avantatge fins als 27 punts (58-31), encara que el tercer quart ha finalitzat amb 64-46. La relaxació sí que ha aparegut en l'últim període i les de Salamanca s'han situat a només dos punts (75-73), però no han pogut culminar la remuntada. Una acció defensiva de Cristina Ouviña quan faltaven cinc segons ha sigut clau per a evitar mals majors.

Aquest és el segon títol de la Supercopa d'Espanya, després de l'obtingut ara fa dos anys, precisament contra el mateix equip. Una de les claus del triomf ha sigut el joc coral de l'equip, amb fins a cinc jugadores amb almenys deu punts. Alba Torrens i Cristina Ouviña, amb 14, han sigut les màximes anotadores.