El València Basket derrota el Reial Madrid i es consolida en el quart lloc

L'equip taronja podria acabar la fase regular de l'ACB en tercer lloc si guanya a Andorra i el Barça perd a Bilbao en l'última jornada

Ojeleye celebra un triple
Ojeleye celebra un triple / València Basket

El València Basket ha trencat el malefici amb el Reial Madrid, un equip al qual no guanyava a la Fonteta en la fase regular de la Lliga ACB des de feia onze anys. L'equip taronja ha derrotat els blancs per 99-93 i es consolida en el quart lloc de la taula, fet que li permetria jugar l'eliminatòria de quarts de final del play-off pel títol amb el factor pista a favor.

L'equip que entrena Xavi Albert ha tornat a donar una gran imatge i s'ha imposat al fins hui líder de la Lliga amb un joc coral, una defensa intensa i un gran encert des de la línia de tres punts (71%).

Però el partit no ha començat bé per als interessos taronja, ja que els madrilenys han anotat els sis primers punts (0-6). La reacció no s'ha fet esperar i un parcial de 10-0 li ha donat la volta al marcador. La igualtat ha sigut la tònica de tot el duel i el primer quart ha acabat amb un ajustat 28-27. L'encert cara a cistella per part dels dos equips ha continuat en el segon període, que ha conclòs amb 47-49 a favor dels visitants.

En la represa, el guió no ha canviat, amb dos equips que encistellaven amb molta facilitat. De fet, s'ha arribat als deu últims minuts amb tot per decidir (75-72). Els valencians s'han escapat de set punts en l'equador de l'últim període (86-79), però els blancs han tornat a ajustar el marcador. Dos triples de Pradilla i de Jones han acabat de decidir un triomf que s'ha celebrat molt a la Fonteta.

Esta victòria referma els de Xavi Albert en el quart lloc i fins i tot els permet somiar el tercer. Si guanyen diumenge a l'Andorra i el Barça perd a Bilbao, acabaran tercers la fase regular.