Víctor Claver es retira

El jugador ha anunciat que deixa el bàsquet després de díhuit temporades en l'elit

Víctor Claver anuncia que es retira
Víctor Claver anuncia que es retira

Una de les grans llegendes del bàsquet espanyol i, especialment, valencià, es retira. Víctor Claver ha anunciat que deixa la competició després de díhuit temporades en l'elit.

El valencià va començar jugant en les categories inferiors del Pamesa València, abans de fer el salt al primer equip. Va ser allà on es va guanyar el dret a somiar jugar en l'NBA. Precisament, eixe somni es va fer realitat quan va ser elegit en el lloc 22 del Draft del 2009 pels Portland Trail Blazers, i es va convertir en el primer valencià en la millor lliga del món i l'onzé espanyol.

Als Estats Units no va jugar fins a dos temporades després. A Portland no va tindre el protagonisme esperat i, després de tres temporades, va decidir tornar a Europa per a jugar a Rússia. Posteriorment, va jugar en el FC Barcelona i després de cinc temporades, va tornar al València Basket des d'on ara diu adeu a la pràctica del bàsquet. En total, en la seua carrera ha guanyat tres títols amb clubs: l'Eurocup del 2010 amb el Power Electronics València, i les Copes del Rei 2018 i 2019 amb el FC Barcelona.

En la seua dilatada trajectòria, Claver també ha sigut un jugador important en la selecció. Amb el combinat nacional ha jugat 167 partits i ha aconseguit tres ors i un bronze de l'Eurobasket, la medalla de plata dels Jocs Olímpics del 2012 i el bronze a Rio 2016.

També et pot interessar

stats