Abramovich posa en venda el Chelsea per 2.000 milions de lliures

El president del Chelsea, Roman Abramovich
El president del Chelsea, Roman Abramovich

Roman Abramovich, l'amo del Chelsea, ha anunciat que el club anglés està en venda i que no demanarà que li paguen cap dels préstecs que ha fet a l'equip en els últims anys.

"M'agradaria respondre a l'especulació que hi ha hagut en els mitjans de comunicació en els últims dies respecte al Chelsea. Com he dit en altres ocasions, sempre prenc les decisions en el millor interés del club i, en la situació actual, la millor decisió és vendre el club", ha dit Abramovich en un comunicat.

Abramovich ha assegurat que la venda del club no serà immediata sinó que seguirà un procés i que no demanarà que els préstecs que ha fet a l'equip, i que ascendeixen a més de 1.500 milions de lliures, se li paguen.

"Això mai ha anat de negocis o de diners, sinó d'amor i passió per l'esport i pel club. He demanat al meu equip que òbriga una obra benèfica i que tots els beneficis de la venda aniran destinats a les víctimes de la guerra a Ucraïna. Això inclou tant proveir de fons urgents en aquests moments com a aquelles víctimes que necessiten recuperació a llarg termini", ha afegit.

Abramovich va comprar el Chelsea l'any 2003 per una quantitat pròxima als 100 milions d'euros i, des de llavors, l'ha convertit en un dels equips capdavanters d'Europa, amb dihuit títols, incloent-hi dues Copes d'Europa.

Un consorci estatunidenc, amb el multimilionari Hansjörg Wyss al capdavant, ha sigut dels primers a interessar-se a comprar el club, encara que s'han mostrat reticents amb el preu que demana Abramovich.

També et pot interessar

stats