Podria acollir València algun partit del Mundial 2030?

La Copa del Món es disputarà en sis països: Espanya, Portugal i el Marroc com a seus principals i tres partits inaugurals a Sud-amèrica

Imatge del Nou Mestalla
Imatge d'arxiu del nou Mestalla / À Punt NTC

Ara que s’ha confirmat que Espanya serà una de les seus del Mundial 2030 sorgeix el dubte de si València podria acollir algun partit, ja que la ciutat va formalitzar la seua candidatura fa poc més d’un any.

L’abril d’enguany, la delegació valenciana es va reunir amb els representants de l’organització de la Copa del Món de 2030 i els va fer una visita pel nou Mestalla en una jornada que va acabar amb una confiança plena de la delegació valenciana que València serà part fonamental del Mundial 2030.

A parer seu el projecte va agradar, i aspiren que aquest estadi puga albergar, fins i tot, una de les semifinals del Mundial. No obstant això, el fet que el Mundial se celebre en sis països resta les possibilitats que el nou Mestalla puga acollir un partit important.

València és una bona candidata perquè compta amb diversos estadis en ciutats veïnes, que poden servir perquè s’hi concentren i entrenen els diferents països participants, així com una bona comunicació aeroportuària, i infraestructures de transport i desplaçaments, requisits que demana la FIFA per a ser seu de la Copa del Món.

Pel que fa al requisit clau, un estadi que puga albergar els partits, la FIFA estableix uns aforaments mínims. Per als partits de la primera fase, els estadis han de poder albergar un mínim de 40.000 espectadors, mentre que per a les semifinals l’aforament ha d’arribar almenys als 60.000. Per a una final, cal un camp amb capacitat mínima de 80.000 espectadors. 

Per això altres estadis de la Comunitat Valenciana com l'Estadi de la Ceràmica de Vila-real, el Ciutat de València del Llevant, el Martínez Valero d'Elx o el José Rico Pérez, on juga habitualment l'Hèrcules, no poden ser seu de la cita mundialista.

Segons aquests requisits, actualment, València només podria albergar un partit de primera fase en el Mestalla, que pot albergar fins a 49.430 espectadors. No obstant això, no s'ha presentat com a candidat perquè hi ha una sentència de demolició d'una de les graderies, tot i que ha prescrit.

Però per a poder ser seu d’una semifinal, caldria acabar el nou Mestalla. En aquest sentit, l’alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, va afirmar el passat mes de juny que l’equip de govern farà “tots els possibles” perquè siga seu del Mundial, ja que una ciutat com València no pot perdre aquesta oportunitat.  

Ara la Federació Espanyola haurà de triar només onze de les quinze seus presentades, entre les quals està València, i serà a l'estiu del 2024 quan la FIFA votarà i elegirà quina serà la candidatura definitiva que acollirà el Mundial 2030.

També et pot interessar

stats