Anglaterra jugarà la final contra Espanya després de véncer els Països Baixos en el minut 90 (2-1)

Luis de la Fuente reconeix que les dos seleccions finalistes de l'Eurocopa 2024 han sigut les "millors" del torneig, i malgrat que creu que els seus jugadors han oferit "millor versió", a un partit "no influeix"

La selecció anglesa celebra el passe a la final després de véncer a Països Baixos
La selecció anglesa celebra el passe a la final després de véncer els Països Baixos / Reuters

La selecció d'Anglaterra serà el rival d'Espanya en la final de l'Eurocopa 2024 de diumenge a Berlín, després d'imposar-se este dimecres als Països Baixos per 1-2 en la semifinal disputada a l'estadi Westfalen de Dortmund.

Xavi Simons va marcar l'1-0 en el minut 7 del duel per a avançar al conjunt neerlandés. Harry Kane va empatar de penal en el 15, després de la revisió del VAR i del monitor al camp de l'àrbitre Félix Zwayer. Finalment, Ollie Watkins va aconseguir el definitiu 1-2 a la vora del minut 90.

La selecció d'Anglaterra repetirà final de l'Eurocopa per segona edició seguida i per segona vegada també en la seua història, després de la perduda el 2021 a Wembley contra Itàlia en el torn de penals, amb el porter Gianluigi Donnarumma com a millor jugador.

Olmo i Kane, màxims golejadors del torneig

L'espanyol Dani Olmo i l'anglés Harry Kane, amb tres gols, han igualat l'alemany Jamal Musiala, l'eslovac Ivan Schranz, el georgià Georges Mikautadze i el neerlandés Cody Gakpo en el lideratge de la taula de golejadors de l'Eurocopa 2024, rumb a la final de diumenge a Berlín.

Espanya mai ha guanyat Anglaterra en l'Eurocopa

La selecció espanyola s'enfrontarà per 28a ocasió a Anglaterra, les dos seleccions que han arribat a la final de l'Eurocopa 2024 després de superar França i els Països Baixos, respectivament, en un duel que mai ha vençut la roja en el torneig europeu.

Hi ha dos precedents en l'Eurocopa sense triomf espanyol. Una derrota el 1980 i un empat en l'edició del 1996, que va provocar l'eliminació de la selecció espanyola en els penals de quarts de final.

En l'historial complet els 28 enfrontaments deixen un balanç a favor de la selecció anglesa amb tretze triomfs, per deu de l'espanyola i quatre empats. De les deu victòries d'Espanya, huit van ser en amistosos i a penes dos en partits oficials, en un Mundial (1950) i en la Lliga de Nacions (2018).

De la Fuente: "A la final arriben les dos millors seleccions"

Per la seua banda, Luis de la Fuente, seleccionador espanyol, ha reconegut que Espanya i Anglaterra, les dos seleccions finalistes de l'Eurocopa 2024 han sigut les "millors" del torneig, i malgrat que creu que els seus jugadors han oferit "millor versió", a un partit "no influeix".

"Anglaterra té grans futbolistes i és poderosa. Fins a la final hem oferit una millor versió nosaltres, però a un partit no influeix. Tenen futbolistes tan bons que poden aparéixer en qualsevol moment. Estem molt il·lusionats, volem continuar creixent i este grup de jugadors cada dia volen donar una millor versió. La necessitem per a tindre garanties de guanyar la final", va valorar.

Encara que per a De la Fuente la final hauria sigut igual de complexa contra els Països Baixos, ha ressaltat la qualitat individual d'Anglaterra.

"Anglaterra té gent molt potent, amb molta experiència, adobada en batalles internacionals i també entre clubs. Serà un partit molt dur i molt exigent", ha sentenciat.

També et pot interessar

stats