El CSD trasllada a la FIFA que València està preparada per a acollir el Mundial 2030

José Manuel Uribes defén que és una "ciutat fonamental per a la vertebració territorial d'Espanya", amb un club "històric i capdavanter"

Projecte del nou Mestalla
Projecte del nou Mestalla

El president del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Uribes, ha enviat una carta al secretari general de la Federació Internacional de Futbol (FIFA), Mattias Grafström, per a defendre que València "està preparada" per a ser seu del Mundial de futbol masculí del 2030. L'escrit arriba després que la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) excloguera València de la llista d'onze estadis espanyols candidats a acollir partits de la cita mundialista.

En la carta, Uribes també fa al·lusió a Vigo, l'altra ciutat que s'ha queixat per no ser una de les onze candidates. El president del CSD diu que esta decisió, presa exclusivament per l'RFEF, deixa fora dos clubs "històrics i capdavanters, que militen en la màxima categoria de la Lliga".

"Són dos ciutats, a més, fonamentals per a la vertebració territorial del nostre país; la primera, València, és una de les grans capitals del Mediterrani i la segona, Vigo, està estretament vinculada amb Portugal, en particular amb la ciutat de Porto. Tant València com Vigo estaran preparades, al costat de les altres nou ciutats designades per la RFEF, per a acollir el Mundial", recalca la carta.

Uribes ha assegurat que les onze ciutats —les nou triades, amb onze estadis, a més de València i Vigo— són "garantia de resposta davant de qualsevol eventualitat que poguera tindre lloc en el futur, al llarg dels pròxims sis anys, en relació amb el total de les seus que conformen la candidatura entre Espanya, el Marroc i Portugal".

Fa a penes uns dies, la Generalitat i l'Ajuntament de València van enviar burofaxos a l'RFEF i al CSD demanant explicacions sobre l'exclusió de València del procés. També van contractar un consultor extern per a preparar una auditoria de la candidatura amb la qual esperen convéncer la FIFA perquè incloga la ciutat entre les aspirants.

A més, la Generalitat, en nom també de l'Ajuntament de València, del València CF i de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana, va enviar un escrit a la FIFA que intervinga amb l'RFEF perquè incloga Mestalla com a seu del Mundial 2030.

També et pot interessar

stats