Espanya tomba la barrera dels huitens de final

La selecció es classifica per primera vegada per als quarts de final del Mundial després d'haver golejat Suïssa per 1-5

Aitana Bonmatí i Alba Redondo celebren un dels gols
Aitana Bonmatí i Alba Redondo celebren un dels gols / Michael Buholzer (Efe)

La selecció espanyola femenina de futbol s'ha guarit les ferides de la dura derrota contra el Japó per a reescriure la història. L'equip entrenat per Jorge Vilda s'ha classificat per primera vegada per als quarts de final d'un Mundial després d'haver derrotat clarament Suïssa en els huitens per un contundent 1-5.

Vilda ha apostat per un onze renovat, en què les grans novetats han sigut l'entrada de Cata Coll en el lloc de Misa Rodríguez en la porteria, la titularitat de la granota Alba Redondo i la suplència d'Alèxia Putellas. Davant hi havia una selecció que no havia encaixat cap gol en tot el campionat i Espanya ha necessitat a penes cinc minuts per a inaugurar el marcador.

Aitana Bonmatí, una de les jugadores més destacades del partit, ha donat confiança en avançar la selecció de Vilda. Però l'alegria ha durat massa poc, ja que en el minut 11 les helvètiques han restablit la igualada després d'una acció desafortunada. Laia Codina s'ha marcat en pròpia porta després d'haver cedit una pilota a Cata Coll sense mirar, que ha sorprés la portera i ha acabat entrant.

L'acció ha desconcertat un poc Espanya, però llavors ha aparegut la pitxitxi de la Lliga F, la granota Alba Redondo, per a tornar a posar per davant l'equip de Vilda amb una rematada de cap. Aitana, de nou, ha ampliat l'avantatge espanyol amb una gran acció individual i Laia Codina s'ha refet de l'acció anterior i ha situat l'1-4 abans del descans.

En la represa, Espanya ha continuat dominant la pilota i no ha patit per a administrar l'avantatge contra les suïsses, que han abaixat els braços davant la superioritat de la Roja. Jenni Hermoso s'ha sumat a la festa amb el cinqué i definitiu, que ha tancat el marcador. Ara l'equip de Vilda s'enfrontarà en els quarts de final al guanyador del duel entre els Països Baixos i Sud-àfrica.