Reacció per a la història contra França (2-1)

La selecció lluitarà diumenge pel seu quart títol a Berlín contra Alemanya (2-1)

Els suplents d'Espanya celebren amb Lamine Yamal el primer gol d'Espanya
Els suplents d'Espanya celebren amb Lamine Yamal el primer gol d'Espanya / Twitter: @SEFutbol

La selecció espanyola s'ha classificat per a la final de l'Eurocopa d'Alemanya, i ho ha fet amb una reacció històrica: Lamine Yamal, amb el primer gol, es converteix en el futbolista més jove que marca en la competició i Dani Olmo, amb el segon, trenca la ratxa de França en les semifinals europees.

I és que el combinat francés només va caure la primera vegada que arribà a una semifinal, el 1960, contra Iugoslàvia en un duel boig (4-5). Després va superar Portugal en la pròrroga en l'Euro 84, la mateixa víctima a la qual va tombar amb gol d'or en l'Eurocopa del 2000.

D'esta forma, es trenca el balanç de semifinals superades per les dos seleccions: Espanya ha passat a la final amb un balanç de cinc victòries i una eliminació, el 2021. Fins a eixe moment, Espanya sempre va superar les semifinals quan les va aconseguir.

També, per primera vegada, una selecció obté sis victòries seguides en el torneig. Diumenge, a Berlín, Espanya tractarà d'aconseguir la quarta Eurocopa del seu palmarés contra Anglaterra, finalista en l'edició de 2021.

I això que el partit no ha començat molt bé per als de Luis de la Fuente. Als huit minuts, s'han avançat els de Deschamps, amb gol de Kolo Muani. Però després d'uns minuts de desconcert, ha arribat la gran reacció d'Espanya.

Un detall de qualitat de l'MVP de la semifinal, Lamine Yamal. Golàs per l'escaire que converteix Yamal en el jugador més jove de la història que marca en una Eurocopa, amb només setze anys. L'alegria d'Espanya s'ha allargat uns minuts més amb el segon gol, en un xut de Dani Olmo que Koundé ha enviat a la seua pròpia porteria i que ha deixat el 2-1 definitiu en el marcador.