Espanya jugarà la final del Mundial

La roja ha derrotat Suècia per 2-1 amb un gol de l'exgrogueta Salma i un d'Olga Carmona

Les jugadores espanyoles celebren el triomf
Les jugadores espanyoles celebren el triomf / Hannah Mckay (Reuters)
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
14 d'agost 2023 - 14:16 Actualitzat: 15 d'agost 2023 - 16:38

La selecció espanyola continua fent història en el Campionat del Món d'Austràlia i Nova Zelanda. L'equip entrenat per Jorge Vilda s'ha classificat per a la final del Mundial després de derrotar Suècia per 2-1, amb un gol de l'exgrogueta Salma Paralluelo i un altre d'Olga Carmona.

Vilda ha sorprés amb l'alineació inicial, ja que ha apostat per Alexia Putellas, suplent en els dos últims partits, en detriment d'Esther González. L'altre canvi ha sigut obligat: Olga Carmona ha substituït la sancionada Oihane Hernández. Espanya ha controlat la pilota des del xiulit inicial, però li ha faltat clarividència en la zona ofensiva. Suècia, en canvi, ha optat per esperar una pèrdua d'Espanya i sorprendre a la contra. Olga Carmona ha tingut l'opció més clara per a les de Vilda, amb un llançament creuat que ha eixit fregant el pal. Aitana Bonmatí i Alexia també s'han acostat amb perill a l'àrea sueca, però no han estat encertades en la definició. Tot i el domini espanyol, l'opció més clara de la primera part ha sigut per a Suècia. Cata Coll ha evitat el gol amb una gran aturada abans dels millors minuts de l'equip suec, que ha tancat Espanya en l'àrea amb dues accions a pilota aturada.

En la represa, el guió ha canviat per complet. Suècia ha fet un pas avant i ha portat la iniciativa amb una pressió més alta sobre les espanyoles, que tenien dificultats per a traure la pilota jugada. Les sueques tenien llavors les millors ocasions i veien més a prop el gol. Però Vilda ha mogut la banqueta amb l'entrada de l'heroïna dels quarts de final, l'exgrogueta Salma Paralluelo. La davantera del Barça ha canviat per complet la dinàmica del duel. Espanya ha tornat a dominar i ha merescut el gol en diverses ocasions, sobretot en una de la granota Alba Redondo, però el llançament se n'ha anat fora per centímetres.

El destí volia que l'autora del gol fora la jugadora que ha revolucionat el partit. Salma ha tornat a marcar un gol que valia el pas a la primera final de la història de la selecció en aprofitar un refús dins l'àrea. Quedaven només deu minuts, però com ja va passar contra els Països Baixos, l'alegria ha durat massa poc. Blomqvist ha empatat cinc minuts després. Però encara ha passat menys temps entre aquest gol i el definitiu. Encara no s'havia paït l'empat quan Olga Carmona s'ha tret de la mànega un gran llançament des de fora de l'àrea que ha acabat dins la xarxa. I ja no ha passat res més i Espanya ha tornat a fer història amb el pas a la final.

La selecció entrenada per Jorge Vilda buscarà el primer títol de la seua història en la final de diumenge, que tindrà lloc a Sidney a les 12:00 hores, i que es podrà seguir en directe en el programa 'Des de la banda', de la ràdio d'À Punt Mèdia. Anglaterra o Austràlia seran l'últim escull en el somni cap al títol de campiones.