Els jugadors de la 'roja' condemnen els "comportaments inacceptables" de Rubiales

En un comunicat, la selecció masculina de futbol assegura que el fins ara president de la RFEF “no ha estat a l'altura de la institució que representa"

Álvaro Morata, César Azpilicueta, Rodrigo Hernández i Marco Asensio, capitans de la Selecció nacional absoluta durant la compareixença
Álvaro Morata, César Azpilicueta, Rodrigo Hernández i Marco Asensio, capitans de la selecció nacional absoluta durant la compareixença / Javier Lizon (Efe)

Dues setmanes després del polèmic bes als llavis del fins ara president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, a la jugadora de la Selecció Espanyola Jenni Hermoso durant el lliurament de les medalles com a guanyadores del Mundial de Futbol Femení a Austràlia, encara se succeeixen les reaccions des del món del futbol. L’última a arribar ha sigut la del primer capità de la selecció espanyola, Álvaro Morata. En una roda de premsa a la Ciutat Esportiva de Las Rozas ha llegit aquest dilluns un comunicat de la roja en el qual tots els jugadors condemnen els "comportaments inacceptables" de Rubiales, actualment suspés del càrrec per la FIFA

"Volem rebutjar el que considerem uns comportaments inacceptables per part del senyor Rubiales, que no ha estat a l'altura de la institució que representa", ha assenyalat Morata. "Ens situem de manera ferma i clara del costat dels valors que representa l'esport. El futbol espanyol ha de ser motor de respecte, inspiració, inclusió i diversitat, i ha de donar exemple amb les seues conductes tant dins com fora del camp", ha afegit.

En el saló Villalonga, amb tots els internacionals presents a la sala i els capitans Morata, Rodri Hernández, César Azpilicueta i Marco Asensio en la taula, els jugadors s’han posicionat per primera vegada i en conjunt sobre la polèmica. "Volem traslladar, una vegada més, el nostre orgull i la nostra més sincera felicitació a la selecció femenina pel títol de campiones del Món a Sydney", ha començat llegint Morata, que ha sigut qui ha pres la paraula com a primer capità després de la retirada de la selecció de Jordi Alba.

"Una fita històrica carregada de significat que marcarà un abans i un després en el futbol femení espanyol, inspirant moltíssimes dones amb un triomf de valor incalculable. Per això, volem lamentar i expressar la nostra solidaritat amb les jugadores que han vist entelat el seu èxit", ha agregat.

Després de censurar el comportament de Rubiales, els jugadors han demanat als mitjans de comunicació que aquest tema no tinga més recorregut i es pose el focus en els dos partits claus de classificació a l'Eurocopa 2024, que encara Espanya contra Geòrgia i Xipre. "Des de hui, afrontem una concentració decisiva per al futur del futbol espanyol en el nostre camí per a la classificació de l’Euro2024. Ens agradaria que, a partir d'ara, ens poguérem centrar en qüestions esportives en vista de la rellevància dels reptes que tenim al davant", ha sentenciat.

També et pot interessar

stats