L'ascens s'escapa en un final massa cruel

Un gol de Villalibre de penal en el temps afegit de la pròrroga ha evitat que el Llevant torne a Primera

Els jugadors del Llevant, desolats
Els jugadors del Llevant, desolats / Manuel Bruque (Efe)
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
16 de juny 2023 - 18:45 Actualitzat: 23 de juny 2023 - 15:58

El retorn a Primera Divisió haurà d'esperar. El Llevant continuarà una altra temporada en Segona Divisió després de perdre 0-1 contra l'Alabés al Ciutat de València. Tot s'ha decidit en la pròrroga i amb un final massa cruel. Un gol de Villalibre de penal en l'últim minut del temps extra ha evitat l'ascens granota.

Després del 0-0 en l'anada, els dos equips han plantejat un partit en què l'objectiu era minimitzar errades, conscients que l'ascens es decidiria en xicotets detalls. El Llevant, a qui li servia l'empat, ha assumit menys riscos que l'Alabés, obligat a marcar per a pujar. Però tot i això, els granotes no han patit massa, encara que Femenias ha sigut un dels millors.

Com no podia ser d'una altra manera, tot s'ha hagut de decidir en la pròrroga. Una temporada reduïda a trenta minuts. I la veritat és que el Llevant ha arribat més sencer i s'ha mostrat superior als bascos. De Frutos i Pepelu han pogut marcar, però els seus llançaments han acabat al travesser. L'Alabés a penes ha intimidat la porteria defesa per Femenias en el temps extra, i quan ja es comptaven els segons que faltaven per a celebrar l'ascens, ha arribat l'acció fatídica.

Després d'una treta des del cantó ja en temps afegit, en què fins i tot el porter Sivera ha pujat a rematar, s'ha fet el silenci al Ciutat de València. Els jugadors bascos han reclamat penal per unes mans de Róber Pier i després d'uns minuts inacabables d'incertesa, l'àrbitre ha xiulat pena màxima després de consultar el VAR. Villalibre ha assumit la responsabilitat de llançar el penal i no ha errat. Ja no quedava a penes temps, però els granotes encara han tingut alguna aproximació a l'àrea, sense fortuna. Només queda pensar que l'any que ve es tornarà a intentar.