LÍNIA DE FONS (reemissió)

Mig segle de la final de Copa del CE Castelló

El conjunt orellut va perdre per 2-0 davant l'Athletic Club

Mig segle de la final de Copa del 1973

Aquest 29 de juny el Castelló celebra una fita històrica del club. Concretament, es compleixen 50 anys des que l'equip va arribar a la final de la Copa del Generalíssim. En aquesta, l'any 1973, els alb-i-negres van perdre per 2-0 davant l'Athletic Club en un partit jugat a l'estadi Vicente Calderón davant més de 64.000 espectadors.

Un partit tenia com a grans jugadors d'aquells equips Uriarte o Iribar pels bascs, o Planelles o Del Bosque per part dels orelluts.

El Castelló havia arribat al xoc després de derrotar el València, el Betis i l'Sporting de Gijón en les rondes anteriors, mentre que l'Athletic Club havia deixat pel camí l'Oviedo, el Sevilla i el Màlaga.

En la final, el conjunt basc es va avançar ja en el minut 27 amb un gol d'Arieta II, jugador que va finalitzar la carrera a l'Hèrcules.

El segon gol de l'Athletic va arribar en la segona part gràcies a Zubiaga, sense que Corral, porter càntabre cedit pel Reial Madrid, poguera fer res.