Morant insta Catalá a “pensar si hauria pogut fer millor les coses” després de l'exclusió de València del Mundial

La regidora d'Esports de València, Rocío Gil, qualifica de “lamentables” estes declaracions perquè creu que la ministra oblida els interessos dels valencians

El nou Mestalla en l'actualitat
El nou Mestalla en l'actualitat / À Punt Esports

La decisió de descartar València com a seu del Mundial de futbol masculí del 2030 continua portant cua. La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha assegurat que al govern espanyol “li hauria encantat” que la ciutat fora una de les seus de la cita mundialista. A més, ha instat l'alcaldessa de València, María José Catalá, a fer “un exercici de responsabilitat”, perquè, al seu parer, “podia haver fet millor les coses”.

Morant, que també és la secretària general del PSPV, ha volgut aclarir que la decisió sobre les seus ha sigut exclusivament de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Morant ha dit que l'executiu de Pedro Sánchez ha lluitat perquè hi haguera més seus a Espanya de les onze que es contemplen, però ha recordat que “el govern no té marge de decisió” en la proposta final.

Després que l'Ajuntament de València diguera que esperava que “el govern d'Espanya, a través del Consell Superior d'Esports, reconsiderara esta situació”, la ministra ha reiterat que la decisió li correspon a l'RFEF.

Rocío Gil: “És inadmissible que València no siga seu”

Per la seua banda, la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Rocío Gil, ha qualificat de “lamentables” les declaracions de Morant, ja que, al seu parer, oblida “una vegada més els interessos dels valencians”. “És moment de deixar de banda la política de baix nivell i demanar unitat a tots els partits per a defensar els interessos dels valencians i perquè València siga seu del Mundial”, ha conclòs.

Gil ha denunciat que “és inadmissible que València no siga seu del mundial 2030”, i ha assegurat que no entenen “l'actuació unilateral” de l'RFEF, que ha deixat fora la tercera capital d'Espanya. Per tot això, ha demanat al secretari d'estat per a l'Esport i al seu director general que “li exigisquen a l'RFEF que València siga seu del Mundial 2030”.

La Generalitat demana a l'RFEF reconsiderar la decisió

A banda del govern espanyol i l'Ajuntament de València, també hi ha hagut reacció per part de la Generalitat. Així, el director general d'Esports, Luis Cervera, ha instat l'RFEF a reconsiderar la decisió d'excloure València del Mundial 2030. A més, ha sol·licitat l'informe final de valoració de les candidatures amb els criteris i puntuacions que animen a deixar fora la ciutat i també conéixer quin ha sigut l'òrgan que ha validat la decisió, per “les greus conseqüències per a València i la Comunitat Valenciana i, en nom de la transparència que ha de regir un procés de tanta importància”.

En dos correus remesos a l'RFEF i al Consell Superior d'Esports (CSD), Cervera ha requerit als dos organismes que comunique si la decisió “ha sigut presa exclusivament per l'RFEF o si hi ha participat també el CSD”. El director general d'Esports s'ha mostrat “sorprés i contrariat” per la decisió, rebuda en un correu electrònic “sense més explicacions i sense la signatura de cap membre de l'RFEF”. Cervera considera que la candidatura de València ha complit amb tots els requisits exigits durant este llarg procés en què l'RFEF ha estat sol·licitant informació o confirmació de detalls de la candidatura.

A l'espera de contestació, ha sol·licitat, en nom de la Generalitat, l'Ajuntament de València, la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana (FFCV) i el València CF “que siga reconsiderada la decisió i la candidatura de València siga inclosa en el dossier de la candidatura al Mundial 2030”, perquè considera que encara s'està a temps.

“Deixar fora la candidatura de València significa deixar fora la tercera ciutat d'Espanya i una de les principals comunitats autònomes amb major experiència i condicions organitzatives a escala mundial en grans esdeveniments esportius”, ha insistit Cervera. Per al director general d'Esports, la decisió “no és comprensible ni admissible”, perquè atorga dos seus a quatre comunitats autònomes i deixa fora la Comunitat Valenciana, que, segons ell, ha complit tots els requisits exigits.

També et pot interessar

stats