El nou Mestalla tindrà finalment 70.044 seients

El club blanc-i-negre ha presentat el projecte per la seu electrònica a l'Ajuntament de València a penes trenta hores abans que caducara el termini

El nou Mestalla en l'actualitat
El nou Mestalla en l'actualitat / À Punt Esports

A trenta hores perquè expire el termini marcat per l'Ajuntament, el València CF ha presentat per la seu electrònica el projecte del nou Mestalla, tal com va avançar el programa Grada 20:30 d'À Punt dimarts passat. Finalment, el nou estadi valencianista tindrà 70.044 seients fixos, i no els 66.005 ampliables que s'havien marcat en l'últim projecte, presentat el febrer del 2024, i costarà vint milions més del pressupostat inicialment.

La presentació del projecte definitiu suposa el pas previ a l'inici de les obres, previstes per a principis de l'any que ve. De fet, l'ajuntament va exigir al club que la construcció del nou estadi s'iniciara abans del 12 de gener. Amb açò, i l'estimació econòmica del projecte, el club confia que podrà superar l'auditoria plantejada pel consistori per a saber el cost real del recinte.

En unes declaracions als mitjans de comunicació, l'alcaldessa de València, María José Catalá, ha assegurat que "no sol canviar d'opinió" quan li han preguntat sobre la possible sanció al club en cas que no es complisca amb alguns dels terminis estipulats.

Este seria el primer pas per a la construcció del nou estadi valencianista, les obres del qual estan paralitzades des de febrer del 2009. I ara caldrà veure si el nou Mestalla encara arriba a temps a la carrera per ser una de les seus del Mundial 2030, que es disputarà a Espanya, Portugal i el Marroc.

1.500 plànols i 4.500 pàgines de documents

El projecte presentat consta de més de 1.500 plànols i 4.500 pàgines de documents que, segons diu el club blanc-i-negre, desenvolupen i detallen el plantejament bàsic que es va presentar al consistori el passat 31 de gener de 2024.

Segons el València, en els documents presentats s'especifiquen les estructures de formigó, l'estructura metàl·lica, la coberta, les façanes, les instal·lacions (gas, lampisteria, sanejament, electricitat, ventilació i climatització, telecomunicacions, protecció contra incendis, ascensors…) i l'arquitectura interior de l'estadi (terres, sostres, parets, manyaneria, fusteria interior, pintura, impermeabilització, urbanització i paisatgisme).

El club considera que la presentació del projecte suposa "una fita important en el compliment de les etapes per a fer realitat el nou estadi i és el pas previ a la represa de les obres".

També et pot interessar

stats